Despre importanta optimizarii unui site si cine este cel mai potrivit sa faca acest lucru

Cine spune ca piata fortei de munca este mai mereu in plina schimbare nu greseste aproape deloc… Internetul, inca de la aparitia sa, a contribuit in nenumarate domenii dar mai ales a ajuns sa creeze noi locuri de munca pe care probabil acum 50 de ani ar fi fost destul de greu sa ni le imaginam in context cu situatiile cotidiene din acele perioade cu iz ceva mai industrializat. In prezent site-urile web au devenit mai mult decat o simpla carte de vizita pentru majoritatea brandurilor si business-urilor, iar mediul online ajunge sa fie unul extrem de diversificat in care noi specialisti au debutat, experimentand activitati noi, care au generat un impact masiv si in acelasi timp benefic site-urilor web. Astfel au aparut noi termeni ca optimizare SEO, campanii pay per click, strategii de reducere a bounce rate-ului si multi alti termeni care desi la prima impresie par a fi relativ nesemnificativi, ajung totusi sa fie extrem de importanti in mediul online. 

sursa foto: Merakist

Chiar daca aproape fiecare dintre noi a auzit si folosit macar o data motorul de cautare Google, putini sunt cei care cunosc cu adevarat mecanismele si strategiile care influenteaza rezultatele si ordinea in care acestea apar in momentul unei cautari relativ banale pe motorul de cautare. Probabil ca ati ghicit faptul ca incerc sa fac referire la SEO si la strategiile de optimizare SEO pe care fara o pregatire prealabila si ceva intuitie este aproape imposibil sa le implementezi corect, negenerand rezultate corespunzatoare cu asteptarile Google (si chiar sunt asteptari mari din partea Google referitor la site-urile web). 

Partea frumoasa in toata aceasta poveste este aceea ca unii au inceput sa faca cariera din acest lucru, iar task-uri precum optimizare google ori optimizare SEO site sunt activitati zilnice pentru acestia. Agentiile de publicitate au inteles importanta procesului de optimizare site, investind timp si resurse in pregatirea oamenilor care mai apoi sa lucreze alaturi de alte departamente la contribuirea si optimizarea strategiilor de digital.

Chiar daca implica de cele mai multe ori timp si resurse semnificative, rezultatele in cele mai multe cazuri nu apar peste noapte – lucru care cel mai adesea creaza o oarecare confuzie in relatia client-agentie. Pozitionarea unui site in motoarele de cautare, actiunile SEO site, ajung sa fie actiuni cu rezultate in timp (uneori chiar si de cateva luni). Acest lucru pare in prezent sa fie mai usor digerabil si de catre cei care ajung sa se afle pozitionati in partea clientului, care dincolo de redactarea unor brief-uri ajung sa inteleaga macar anumite parti din acest univers digital infinit. 

Pentru mine, ca om de marketing, subiectele referitoare la optimizare google, optimizare seo si cum poti transforma un site intr-o reala unealta indexabila in Google tin capul de afis al celor mai multe subiecte de discutie pe care le port alaturi de colegii mei zi de zi. In acelasi timp reprezinta o satisfactie faptul ca si alte persoane ce sunt reprezentante ale unor branduri mai mici sau mai mari, ajung sa inteleaga importanta optimizarii unui site si apeleaza la experti in acest sens. Asta pentru ca de cele mai multe ori a face dupa capul tau ajunge sa fie o metoda usor de aplicat dar cu urmari si consecinte pe masura. Astfel iti recomand ca pentru optimizare SEO sa apelezi la profesionisti care inteleg cu adevarat ce fac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *