Facultatea, pelicula a experientei mele de viata…

PictureN-am putut nega niciodata faptul ca timpul trece extreme de repede pe langa fiecare dintre noi. Peste fiecare in parte acesta pare sa lase o suma de experiente dobandite uneori pe merit in timp ce alteori pe un grotesc nedrept valorificat poate si cu ajutorul norocului. Cam asa e si facultatea, indiferent care ar fi ea, indiferent daca ajunge sau nu sa fie terminata, abandonata ori pur si simplu tratata cu indiferenta.

3 ani pot parea o infinitate de zile despicate in zeci de apusuri si rasarituri de soare, pigmentate de nori si culori contrastate de viata pe care singuri ne-o creionam. Insa pentru mine 3 ani de facultate cred ca inseamna extrem de putin, in conditiile in care intre primii pasi facuti in universitate si ultimii cu care am parasit-o, par sa nu existe o foarte mare distanta. Unii ar spune ca de vina ar fi rutina si lacunele unui sistem educational care pare sa se innece in propriile idei, devenite deja inutile si greu de inteles. Eu as spune doar ca cei 3 ani petrecuti pe bancile facultatii sunt doar o pelicula de experienta ce pana nu de mult mi-a fost dat sa o traiesc langa o mana de oameni nu foarte numeroasa, dar frumoasa, creativa si plina de personalitate. Iar asta ma bucura pentru ca stiu, ca undeva acolo exista oameni de valoare pe care mi-ar placea sa-i revad intr-o buna zi, in alte circumstante depanand fel si fel de povesti.

De partea cealalta in spatele catedrelor obosite de trecerea timpului si a generatiilor de studenti, mi-a fost dat sa vad oameni pe care ii admir dar si pe care-i vad inutili in postura in cauza. Unii par sa stie si sa transmita exact ceea ce isi propun, captand intreaga audienta, in timp ce altii par sa uite ca prezenta facultativa la ore este doar pentru studenti, nu si pentru profesor.

Eu unul cred ca in toti acesti 3 ani, am invatat exact cat si ce ne-am propus chiar daca in aparenta toti am studiat aceleasi materii. Eu unul pot spune ca ma bucura faptul ca am reusit sa cunosc zeci de oameni frumosi, implicandu-ma in activitati care poate n-aveau legatura cu facultatea in marea lor parte, dar care eu unul le-am vazut a fi utile si benefice.

Cu aceeasi pasi grabiti cu care-mi cautam orarul prin primele zile ale inceputului de an 1, am si terminat o facultate care in functie de subiectivitatea fiecaruia ajunge sa fie considerata a fi drept una utila sau mai putin utila. Ceea ce va urma, cred ca tine de fiecare in parte, pentru ca pana la urma acestea par sa fie regulile unui capitalism inca greu de inteles in Romania.

PS1: nu pot sa nu-mi exprim dezamagirea fata de toate deciziile luate in ultima perioada de Ministerul Educatiei, care pare sa franga si ultimele parti bune ce se mai regaseau (probabil din greseala) in stuctura sistemului educational.

PS2: cred ca e pacat sa treci printr-o facultate fara sa nu te bucuri de fiecare clipa pe care consider ca trebuie sa o traiesti la maxim, eliminand rutina in patima careia de cele mai multe ori singuri ne cufundam.

Sursa foto: http://goo.gl/dMkD7M

2 thoughts on “Facultatea, pelicula a experientei mele de viata…”

  1. Ce mare pacat ca am terminat facultatea acum multi ani. Imi este dor de momentele din camin, de prostiile pe care le-am facut si de acei prieteni care mereu au pus prostia inainte de ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *