Determina de cate tigle ai nevoie pentru acoperisul tau

Acoperisul este o componenta structurala majora a casei tale. Un proiect de reacoperire cu tigla metalica ieftina de succes, necesita o investitie mare de timp si bani. Din moment ce nu iti poti permite sa faci greseli in timpul instalarii, este recomandat sa angajezi un antreprenor profesionist.

Daca ai decis sa faci munca pe cont propriu, verifica regulile de estimarea de mai jos si viziteaza locul de unde vei cumpara tigla, cerceteaza anatomia unui acoperis si determina cerintele de ventilare pentru informatii suplimentare.

Estimarea

Pentru a deduce de cate tigle vei avea nevoie, trebuie sa stii suprafata totala a acoperisului. Vei descoperi acest numar prin masurarea lungimii si latimii fiecarui plan de acoperis (inclusiv ferestrele de mansarda) si inmultirea celor doua marimi. Pentru a gasi numarul total de metri patrati ai acoperisului tau, pur si simplu aduna toate ariile planurilor.

Spre exemplu, un acoperis are un singur plan: inmulteste lungimea (A) cu latimea (B): A x B = 120 x 100 = 12.000 mp pentru aria totala a acoperisului.

Un acoperis fronton cu doua planuri: multiplica lungime (A) ori latimea (B) si lungime (A) ori latimea (c) pentru a obtine metri patrati pentru fiecare plan. Apoi adauga cele doua planuri impreuna pentru a obtine aria totala a acoperisului:

  • Plan 1 (A x B): 120 x 100 = 12,000 mp
  • Plan 2 (A x C): 120 x 100 = 12,000 mp.
  • Plan 1 + Plan 2 = 24,000 mp (aria totala a acoperisului)

Pentru un acoperis nou, vei avea nevoie, de asemenea, de aceeasi cantitate de scanduri. Asadar, in exemplul de mai sus este nevoie de 240 de metri patrati de scanduri. Nu este nevoie de scanduri daca montezi tiglele direct peste un acoperis existent.

SFAT: Asigura-te ca adaugi 10% la toate totalurile materialelor pentru urgente.

In cele din urma, in cazul in care ai intrebari despre estimarea ta, cere ajutorul unui antreprenor in acoperisuri din zona. Cei mai multi va vor oferi o consultanta pentru alegerea acoperisului gratuita

Care este panta acoperisului?

Vei avea nevoie, de asemenea, sa cunosti panta. Pentru a determina acest lucru, se masoara cresterea verticala a terasei in cm pe o distanta orizontala de 30 cm. Daca aceasta crestere este de 10 cm, atunci panta acoperisului este 10 din 30. Pantele sunt intotdeauna exprimate cu cresterea verticala mentionata prima si cu lungimea orizontala mentionata a doua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *