Cum a fost la degustare de vinuri italiene, la News Cafe impreună cu vitaly.ro

Degustare de vinuri 1Încep prin a spune faptul că mă declar un mare fan al vinului și al evenimentelor de prezentare ori degustare al acestora. Chiar dacă n-am mai participat de mai bine de un an la un eveniment, joi mi-a fost dat să accept o invitație la o degustare, venită din partea unei bune prietene cu care în trecut am participat la multe alte evenimente. Așa că fără să mă gândesc prea mult, sâmbătă 4 iulie 2015, chiar de ziua Statelor Unite ale Americii, am participat la o degustare de vinuri, care din punctul meu de vedere s-a desfășurat impecabil. Evenimentul a început la ora 17.00, având loc în imediata apropiere de centrul orașului, mai exact la News Cafe, loc în care ambientul și oamenii au părut a fi perfect compatibili cu tipul de eveniment.

Eu unul nu mai fusesem niciodată la această cafenea, așa că surpriza a fost chiar mare. Spun asta deoarece backgroundul a fost potrivit pentru un astfel de eveniment. Iar rezultatele s-au văzut imediat!  Poze degustare 2

În ceea ce privește degustarea de vinuri, l-am cunoscut pe Silviu Marian Marciuc – general manager la vitaly.ro alături de care am degustat 4 sortimente de vinuri, excepționale din punctul meu de vedere. Astfel dintre sortimentele degustate, enumăr Barolo Sordo, Chianti Bindi Sergardi, Franciacorta și Rose-Astoria. Vinurile, de proveniență italienească par să fie printre sortimentele cele mai populare (și bune din toate punctele de vedere). Acestea încep timid să atace piața românească de vinuri, piață pe care eu personal o consider a fi extrem de competitivă și calitativă, având în prezent producători mici focusați pe calitate.

Voi fi sincer și voi spune că mi-ar fi greu să aleg un vin preferat dintre cele patru degustate… Cu toate astea voi încerca să o fac și voi spune că cel mai bun vin degustat, mi s-a părut a fi Barolo Sordo. Mi-ar fi greu să explic și de ce, însă o degustare v-ar face cu siguranță pe fiecare dintre voi să înțelegeți mai bine asta.  Degustare vinuri 3

Pentru mine evenimentul a avut o însemnătate aparte! Spun asta bazându-mă pe câteva argumente simple. Este unul dintre evenimentele la care particip după o absență destul de îndelungată… în același timp este ultimul eveniment la care particip în Iași (cel puțin pentru o perioadă de timp – pentru cine nu știe peste câteva zile îmi iau zborul la București pentru noi experiențe și aventuri frumoase). Aleg să închei prin a spune că atmosfera de la News Cafe e una genială! Cu siguranță o voi recomanda și altor persoane. În același timp îi mulțumesc Adelinei, pentru că m-a însoțit la eveniment!

One thought on “Cum a fost la degustare de vinuri italiene, la News Cafe impreună cu vitaly.ro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *