Ai in plan achizitia unei centrale termice? Vezi aici de ce acte ai nevoie pentru montarea ei

Confortul termic este esential, fie ca stai la bloc, fie ca locuiesti la casa. Atunci cand decizi sa renunti la sistemul termic “la comun” si sa cumperi o centrala proprie, trebuie sa stii ca acest proces poate fi unul destul de indelungat si, uneori, foarte birocratic. Si pentru a-ti usura munca de cautare, iata un mic ghid cu actele de care ai nevoie inainte sa montezi centralele termice pe gaz metan, electricitate sau combustibil solid, cum este lemnul.

Avize necesare pentru debransare si montarea centralei termice proprii

Ai in plan achizitia unei centrale termice? Vezi aici de ce acte ai nevoie pentru montarea eiInainte de montarea propriu-zisa, trebuie sa parcurgi niste pasi organizatorici precisi, astfel incat sa nu ai probleme in cazul unui control, mai ales atunci cand montajul se face in incinta unor spatii comerciale. Ca sa nu mai vorbim despre traiul la bloc, acolo unde acest proces este unul si mai indelungat si cu mult mai birocratic. Primul pas pe care trebuie sa il faci, inainte de montare, este sa te debransezi de la reteaua comuna de caldura. Asta inseamna ca trebuie sa anunti administratia blocului, precum si firma care se ocupa cu furnizare de caldura la comun. Dupa ce ati anuntat furnizorul de caldura, este timpul sa aveti o contorizare individuala, adica separata de toti ceilalti consumatori.

In acest sens, pentru montarea de centrale termice proprii, aveti nevoie de urmatoarele acte: proces verbal de punere in functiune a instalatiei interioare de utilizare de gaze naturale, factura de achizitie a centralei termice, certificatul de garantie pentru centralele termice achizitionate, manualul de utilizare, raportul de prima punere in functiune a aparatului, declaratie de conformitate pentru instalatia de incalzire emis de catre firma care efectueaza montajul si care sa fie autorizata pentru a efectua procesul de montare. De asemenea, nu uitati sa aveti si copie dupa autorizatia ISCIR a firmei care v-a instalat centrala termica. Odata ce veti obtine toate acte, procesul de achiizitie va fa fi mult usurat.

Ai grija de unde cumperi centralele termice

Pentru a fi sigur ca vei primi toate aceste acte si ca centralele termice sunt omologate, opteaza pentru un magazin care iti ofera garantia produselor pe care le comercializeaza. Mai ales in cazul unor echipamente atat de complexe precum centralele termice, trebuie sa acorzi o grija in plus locului de unde urmeaza sa le achizitionezi. Unul dintre cele mai sigure magazine care furnizeaza echipamente termice de ultima generatie este Inicinstal, magazinul online cu o gama variata de centrale termice, de la centrale pe baza de combustibil solid, pana la cele care folosesc gazul metan sau curentul electric pentru a putea furniza caldura.

Cu Inicinstal, esti sigur ca vei primi toate actele si garantiile de la producator de care ai nevoie, iar procesul de montare a echipamentelor cumparate va fi mult usurat. Pe langa centralele termice la preturi avantajoase, mai beneficiezi si de echimpamente absolut necesare pentru un sistem de incalzire performant, precum boilere, pompe, incalzitoare termo-electrice, vase de expansiune si grupuri de siguranta. Ai grija la tot ce inseamna proces de pregatire a actelor necesare si la modul in care alegi centralele termice pentru locuinta ta. Ia in considerare pasii de montare pe care i-am precizat si fa o investitie inteligenta si eficienta, pentru un confort termic indelungat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *