Viata personala vs cea profesionala

Mi s-a intamplat de nenumarate ori sa arunc vina pe diverse motive atunci cand nu-mi ieseau lucrurile asa cum imi doream pe plan personal sau profesional. In general ne resemnam pe ideea ca in viata nu le putem avea pe toate si fie ne cladim o cariera impunatoare la care unii doar viseaza, fiind proprii nostri stapani ori ne concentram pe viata personala – cel mai amintit exemplu aici fiind, desigur, viata de cuplu, viata reusita in care implinirile vin rand pe rand in cronologia vietii.

Pe acest subiect am ascultat, memorat si digerat infinite pareri si explicatii care mai de care in favoarea sustinerii argumentelor exprimate. Majoritatea spera ca le pot avea pe amandoua si in acelasi timp se pot bucura de ele insa se plafoneaza atunci cand sunt pusi in fata alegerilor si deciziilor ce nu pot fi amanate. Fie ca alegem cu inima sau alegem gandindu-ne, la partea materiala, automat suntem aruncati dintr-o parte in cealalta a emisferelor dintre personal si profesional. Zona de echilibru mult cautata se lasa cu greu gasita si asta poate si din cauza conceptiilor pe care le avem despre viata si despre celelalte lucruri din jurul nostru. “Banii nu aduc fericirea dar o intretin” – cu siguranta poate fi un argument valabil pentru indreptarea actiunilor spre viata profesionala, spre cariera. Fericirea si implinirea – clar te duc cu gandul la o prosperitate a vietii personale, a vietii intime in care tu poti fi bucuria celui/celei de langa tine.

Traim, ne dorim, incercam si concluzionam atunci cand ni se cere. Alternanta dintre cele doua planuri si deciziile ce vin in consecinta dorintelor noastre ne fac sa fim in cele din urma oameni moderni, oameni ce se adapteaza incet, incet unor statusuri sociale ce ierarhizeaza pe o scara imaginara conditia omului in societate. Buna calitate a vietii tine in primul rand de preferinte. Pentru tine ce este mai important, o viata personala prospera sau o cariera de succes? 

^Citeam acum ceva timp intr-o revista un articol asemanator care mentiona timpul ca fiind principalul dusman al deciziilor noastre si care ne separa practic viata personala de cea profesionala, indepartandu-ne tot mai mult de punctul de echilibru mult dorit de noi, de oamenii moderni.

Sursa FOTO

8 thoughts on “Viata personala vs cea profesionala”

    1. Probabil. Este destul de greu sa gasesti acest echilibru, insa cu siguranta daca reusesti sa faci asta esti cu adevarat un om fericit 🙂

  1. Ambele sunt importante. Dar cred ca orice om isi doreste sa aiba o familie, sa se bucure de viata de cuplu si familie si sa aiba si o cariera. Nu stiu neaparat daca de succes, dar cel putin una care sa ii aduca satisfactii. Nu cred ca esti foarte fericit daca aduni gramezi de bani si esti singur. Viata personala cu cea profesionala ar trebui sa se imbine, pentru ca mult mai bine lucrezi si te implici profesional cand stii ca ai alaturi un om care te sustine si iti este aproape.

    1. Corect. Ar trebui sa imbinam viata personala cu cea profesionala, doar ca uneori suntem tentati sa cadem in ispita materialismului si asta cred ca strica destul de multe. Cu siguranta fiecare dintre noi viseaza la o familie care sa-l satisfaca, important e ca fiecare sa stie cum sa-si tina aprope persoanele dragi. E important sa stii ca esti sustinut de cineva drag si parca astfel e mai usor in viata profesionala.

      1. Da, conteaza enorm de mult sa stii ca ai persoanele dragi aproape, ca te sustin, incurajeaza si iti ofera suportul lor. Intr-o oarecare masura, nu depinde doar de noi ca persoanele dragi sa ne ramana mereu aproape.

Leave a Reply

Your email address will not be published.