Viata e ca un bulevard

IMG-ParisUneori inghetata de stratul rece al unei zapezi, la fel precum o strada, alteori impunatoare si insorita, aglomerata sau pustie in functie de perioade. Aceeasi mereu, cu fel si fel de intamplari si o bogata istorie conturata de arhitectura mai mult sau mai putin inspirata a unora, viata e pentru unii ca un bulevard prin care trec oameni si oameni, zi de zi, fara a sti niciodata cand acestia isi vor schimba traseul, alegand alte drumuri. Unii vor alerga, altii se vor plimba si vor aprecia lucrurile pe care le vad, dar vor ramane involuntar in viata noastra precum aceia ce si-au lasat amprenta pe bulevardele oraselor complet urbanizate si intr-o continua dezvoltare.

Eu n-am stiut niciodata ce-ar trebui sa fac pentru a ma bucura in totalitate de lucrurile pe care mi le-am dorit insa m-am simtit norocos atunci cand in viata mea au ales sa vireze si sa se intersecteze cu mine, acei oameni care involuntar am ajuns sa-i apreciez pentru ceea ce sunt, sa-i admir, sa-i doresc, indragostindu-ma de nobletea si simplitatea gratioasa a prezentei in a mea viata, defiland in nenumarate randuri, inserandu-mi zambete largi si vise misterioase.

Mi-a fost dat sa cred ca uneori m-am grabit fara a putea oferi o explicatie pentru ceea ce eu credeam ca e bine si trebuie facut. Am savarsit lucrurile in ordinea fireasca intersectandu-mi caile cu fel si fel de alti oameni pe care am tinut cu tot dinadinsul sa-i am aproape insa unii au considerat ca n-are rost…Gazeta ce sta atarnata mereu de acelasi gard vechi si faramitat, consemneaza fiecare traire pe care fie ca am recunoscut-o sau nu, am simtit-o candva iar cauza, desi uneori neinteleasa a fost mereu asemanatoare si greu de acceptat.

Niciodata nu vor fi la fel si nici macar asemanatoare pentru ca la fel ca si bulevardele, fiecare are ceva diferit de celelalte, fiind astfel unice. Al meu te are pe tine in componenta unui intreg amalgam de ganduri si trairi consemnate in paginile unui ziar ce nici macar nu exista.

Sursa FOTO

Leave a Reply

Your email address will not be published.