Vechea poveste a inelului de logodna

sedinte foto copii
Sursa foto: sedintefotocopii.ro – sedinte foto copii in studio sau outdoor.

Inelul de logodna isi are originile in Egiptul Antic, unde inelul insemna un cerc fara de sfarsit. Grecii au fost primii care au creat astfel de inele, pe care le considerau drept inele de promisiune. Mai tarziu, in Europa, aceste inele semnificau, ca si la popoarele musulmane, garantia fidelitatii si a dragostei. Aceeasi semnificatie o aveau si la poporul roman. Deci, nici vorba de romantismul din zilele noastre.

Prima referire la un inel cu diamant care avea insemnatatea logodnei a fost cea despre Arhiducele Maximilian al Austriei, la legamantul cu Mary de Burgundy. Multa vreme, inelele de logodna cu diamant au fost preferatele membrilor inaltei societati.

In anul 1215, Papa Inocentiu al 3 lea a stabilit ca este necesara o perioada de timp intre promisiunea casatoriei si casatoria in sine. In acele timpuri, inelele de logodna erau cele care aratau daca purtatorii lor au putere materiala.

Incepand cu secolul 20, popularitatea inelelor de logodna a crescut simtitor iar barbatul trebuia sa cheltuie o suma considerabila din venitul sau ca sa-l achizitioneze. Un sfat general valabil ar fi ca nu este totusi indicat ca barbatul sa cheltuiasca mai mult decat isi permite pentru inelul viitoarei sotii, sau, si mai rau, sa se indatoreze. Un inel de logodna este totusi o investitie emotionala si materiala importanta si de aceea este necesar ca acesta sa fie insotit de un certificat de garantie. Acesta trebuie sa acopere costurile inlocuirii sau reparatiei inelului, dupa caz.
In ciuda crizei financiare din Romania ultimilor ani, piata inelelor de logodna continua sa fie una extrem de profitabila si, conform statisticilor, un roman aloca acestei bijuterii, suma medie de 1.500 lei. Domnii cu resurse financiare ridicate scot din buzunar intre 6.500 si 7.000 lei. Desi la inceput au fost privite cu reticenta, au castigat rapid popularitate in randul femeilor.
In zilele noastre, logodna si-a pierdut din obiceiurile initiale. Astfel ca astazi este mult mai putin formala.
Asa cum spunea un expert la un moment dat, fiecare ocazie a fost creata pentru a ajuta la sustinerea micilor industrii. De exemplu, Ziua mamei este o ocazie foarte profitabila pentru comertul cu flori.
Inelul de logodna, ca orice alta bijuterie, este de mai multe feluri. In ziua de astazi, materialele preferate pentru confectionarea acestuia sunt aurul si platina, dar se folosesc si metale precum argintul, titanul si inoxul. Aceasta bijuterie se poarta pe degetul inelar al mainii stangi, si asta gratie unui mit chinezesc care sustine ca fiecare deget are legatura cu o persoana importanta din viata fiecaruia. Astfel, degetul mare este pentru parinti, aratatorul este pentru rude, mijlociul este insusi persoana in cauza, inelarul este iubitul sau iubita, in timp ce degatul mic este pentru copii.
In alegerea inelului de logodna perfect, barbatul trebuie sa tina cont de stilul femeii pentru care il cumpara si sa-si puna cateva intrebari simple: Ii plac accesoriile mai voluminoase sau cele mai la detalii si cu multa bunavointa, calea spre inelul de logodna perfect aste ca si parcursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *