Unii zic ca vine sfarsitul lumii. Eu zic doar ca vine sfarsitul anului!

Nu sunt un mare fan al mesajelor promovate de mass-media romaneasca si nici nu ma declar atras de propaganda facuta de talk-show’urile menite parca sa bage spaima in oameni doar de dragul cresterii audientelor. Cum campania electorala se apropie de final (dupa calculele mele mai sunt vreo 3 zile) mai toate televiziunile isi gasesc deja noi subiecte pe care sa le dezbata intens, pasional, teatral si pe alocuri “sincer”. Iar cum adesea subiectele vin in functie de perioada calendaristica si de speculatiile, pardon, previziunile unora, mai toata lumea ajunge sa vorbeasca astazi despre sfarsitul lumii, nu pentru ca ar crede ci mai degraba pentru ca toata lumea o face, gasind in asta un subiect bun de afirmare, exprimare a opiniilor si de ce nu, pentru entertainment.

Daca acum ceva timp se anunta un sfarsit al lumii chiar si prin publicitatea stradala (probabil va mai aduceti aminte de acel profet de a crezut ca le stie pe toate si care a investit bani buni in media – probabil pentru personal branding) acum e suficient sa te uiti cateva ore la TV si practic involuntar ajungi sa fii pus in tema cu mai toate detaliile pe care tu personal, muritorule, oups (draga cititorule) ar trebui sa le stii despre asa-zisul sfarsit apocaliptic ce ne asteapta pe data de 21 decembrie. Obsesiv se dezbate si comenteaza idei ipotetice cum ca “ce-ar fi daca” ori “stai sa vezi” pe langa cele deja clasice precum “au fost deja semne ca…”, “asa zic nu stiu ce trib disparut de secole”, etc.

Pe mine personal subiectul ma depaseste si ma intreb oare de ce a ajuns sa fie unul dezbatut atat de intens. Spre surprinderea mea (vorbind cu cativa prieteni din Germania) am ramas mirat sa aud ca si altii de prin alte tari sunt preocupati de acest super mare eveniment. Cred ca lumea chiar duce lipsa de subiecte utile iar unii dintre ei mai creduli isi fac deja planuri pentru marele final. Aici cred ca agentiile de turism au de pierdut pentru ca unii s-ar putea sa nu mai doreasca vacante si sejururi acum in prag de sarbatori ci s-ar putea sa prefere sa “moara” acasa. Si ma surprinde in acelasi timp, reactia aproape nula a bisericii, institutie atat de importanta in stat cu o gramada de idei si concepte, care de aceasta data alege sa nu comenteze prea mult vis-a-vis de acest subiect.

Personal concluzionez cu ideea ca in opinia mea chiar daca unii zic ca vine sfarsitul lumii eu zic doar ca vine sfarsitul anului si mai presus de toate ar trebui sa ne preocupe lucruri mai lumesti, mai sincere si afectuoase ca doar vorba aia, se apropie acusi sarbatorile!

Sursa FOTO

15 thoughts on “Unii zic ca vine sfarsitul lumii. Eu zic doar ca vine sfarsitul anului!”

  1. Paul sincer iti spun, eu nu cred ca se va intampla nimic pe 21 decembrie. Si nici prea curand… Cu toate astea cunosc destul de multi oameni care chiar cred in “va fi”, “va veni” etc

 1. Un mic offtopic:- blogul dumneavoastra a primit Premiul MWB, in cadrul Premiilor MWB-luna decembrie 2012!
  Ati primit acest premiu deoarece un autor MWB v-a recomandat datorita talentului, originalitatii, pasiunii, imaginatiei, creativitatii si valorii educationale!
  Puteti afla totul despre ce inseamna acest premiu, accesand pagina aferenta pe mostwantedblog.org!
  Felicitari si bine ati venit in MWB!

 2. Ne asteapta un sfarsit friguros. Sfarsitul anului, sa nu credeti altceva. E o mare prostie si minciuna faza cu decembrie 2012. Baga panica in oameni, mai alex in cei “slabi de inger”. Stiinta este baza, nu miturile si fictiunea.

  1. Da, asa este dar unii sunt mai creduli si chiar se pregatesc pentru celalalt sfarsit de pe 21 decembrie, nu de pe 31. Eu sunt curios cand va fi urmatoarea reprogramare… ca in 2012 au fost cam multe predictii. Acum sa vedem de cate ori mai murim si in 2013 :)))))

    1. nu-mi fac bagaje… prefer sa merg lejer pe unde ma duc maine… si cred ca e posibil sa vizitez carrefoure’ul … cat despre sfarsti, ar fi de preferat sa o lase astia moale o perioada – acum nu-i mai crede nimeni

 3. Ma amuza faptul ca in timp ce iti citeam articolul m-am uitat pe partea dreapta a ecranului si am vazut un ad in care scrie December, 21 2012 si arata o poza cu un meteorit care loveste pamantul :))) sweet,sweet irony!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *