Un zid pe care scrie “distanta”

Nu. Nu cunosc nici un zid prin imprejurimile mele pe care sa scrie “distanta”. Poate ca nu am cercetat, nu am dat importanta si probabil chiar de ar fi, nu m-ar interesa. Cu toate astea ma gandesc uneori la distanta dintre mine si oamenii care desi imi sunt dragi sunt la o mai mica sau mare departare geografica de mine sau care desi imi sunt in apropiere, impun o bariera, rece dar solida ca un zid, lucru ce ma impiedica sa reusesc in a ii cunoaste si intelege.

Nu am crezut niciodata in relatiile la distanta, insa am crezut in permanenta in prieteniile ce pot fi pastrate, in special cu ajutorul internetului si nu numai. Pot spune ca sunt dependent de oameni, de interactiunea cu ei, de socializare. Imi place sa ii vad, sa ii pot strange in brate si sa le marturisesc anumite chestii fata in fata. Imi place sa ies cu ei si sa comunic natural, fara retineri in orice mediu indiferent de influente. Pentru oamenii din apropierea mea am parca o altfel de deschidere si poate ca uneori, o atitudine mai curajoasa in a-mi proiecta sperante si vise. Cu toate astea am fost intrebat daca distanta reprezinta un principal obstacol in cunoasterea si atasarea fata de o persoana, iar din punctul meu de vedere este, deoarece personal nu pot spera, nu-mi pot face proiectii si nici vise cu oameni pe care nu stiu daca voi apuca vreodata sa ii intalnesc si sa ii cunosc in adevaratul sens al cuvantului.

Mi s-a intamplat ca eu sa fiu aici iar tu departe fara a imi simti starile ce uneori ma invaluiau si ma cufundau incetisor intr-o melancolie fara fund. Am fost aici cand am avut si reusite dar m-am bucurat fara tine pentru ca din nou, tu erai cea care nu putea sa ajunga si cu toate ca prezentul nu are limite in cazulul interactiunii intre mine si tine a avut mereu bariere ce pareau imposibil de depasit.

Nu stiu daca mi-as mai dori sa te cunosc inca odata asa cum esti tu cu adevarat, acolo unde esti tu de fapt. Adesea distanta nu a avut nici de cum influente negative asupra mea, cu toate ca satisfactia de a te vedea, de a te simti si bucura impreuna am resimtit-o.

Daca ma intrebi pe mine, distanta e fatala si impune un zid intre cele doua persoane care desi sunt bine intentionate se plafoneaza in rutina distantei mari…

Sursa FOTO

4 thoughts on “Un zid pe care scrie “distanta””

 1. Depinde de relaţie. Depinde de distanţă. Depinde de oameni şi de cât de tare îşi doresc să fie împreună. Pentru că, acolo unde doi oameni îşi doresc cu ardoare acelaşi lucru, treburile se pot petrece altfel, în bine, împreună. Important e să-şi dorească asta, amândoi, în acelaşi timp…

  1. Alexandrapoate ca ai dreptate insa eu nu cred in relatiile la distanta. Am sperat, mi-am facut iluzii, de doua ori chiar si cred ca ce mi-a fost fatal a fost tocmai distanta. Stiu, ai sugera ca dragostea invinge orice obstacol. In cazul meu nu a fost asa. Poate ca a fost mai bine, i don’t know. Dar din punctul meu de vedere interactiunile frecvente sunt cele care unesc oamenii, iar pentru a fi perfecte e nevoie de apropiere.

 2. Am tot vrut sa las un comentariu, dar de fiecare data a intervenit altceva, timp a fost putin si nu am reusit sa las un comentariu. E un subiect dificil, parerile sunt mereu impartite, si fiecare isi sustine punctul de vedere. Uneori credeam ca ochii care nu se vad se uita. Apoi mi-am dat seama ca oricat de departe ar fi acei ochi, nu se uita. Nimic nu se uita, doar lucrurile lipsite de importanta, care nu au nicio valoare in viata ta.

  Nu cred in relatiile la distanta care raman vesnic la distanta. Cred ca iubirea se poate simti oricand, oriunde, in orice imprejurare. Cred ca daca ai incredere in cel pe care il iubesti, distanta se micsoreaza si sufletele se apropie. Oamnii care isi doresc un viitor comun, trebuie sa stie sa comunice, sa se sprijine, sa se inteleaga.

  Cred ca un viitor frumos se poate contura pentru cei care se iubesc oricat de departe ar fi fizic si geografic. Dar mai cred ca acei oameni la un moment dat trebuie sa ia o decizie si unul dintre ei sa se mute in orasul celuilalt. Pentru ca nu poti trai o vesnicie departe de cel iubit, chiar daca poate o vizita o data la 1 luna, 2 , 3, poate face relatia mai frumoasa si revederea mai deosebita, intensa, plina de farmec.

  E greu. Rar functioneaza relatiile la distanta, dar acolo unde se vrea, se poate.

  1. Ruxandra stii parerea mea despre asta. E adevarat unde se vreau, se poate desigur. Nimic nu e imposibil si acum depinde de fiecare cum isi doreste. La urma urmei, cum iti asterni asa dormi. Mie nu-mi place sa stau la distanta de o persoana, lucru pentru care nici nu ma atasez de cineva care nu poate fi langa mine. Nu-mi place fenomenul migrationist atunci cand se produce din aceasta cauza. Cat despre ochii care nu se vad o perioada – pe unii i-am uitat iar pe altii inca ii mai port in inima si mintea mea. Oricum subiectul “relatii la distanta” e unul destul de taboo si parerile sunt foarte impartite. Oricum nu imi doresc sa mai am parte de asa ceva. Keep in touch

Leave a Reply

Your email address will not be published.