Un noiembrie rece alaturi de oameni cu suflet cald

Coarnele CapreiOamenii sunt usor de definit… Temperamente, orgolii, interese si mult materialism fac cel mai adesea ca jungla de beton numita oras sa fie neprietenoasa si dura, in raport cu alte medii, precum cel rural, in care viata are o cu totul si cu toul alta semnificatie, ceva mai pasnica si sincera, in care interesele sociale comune primeaza cu mult in fata celor individuale. Desi lumi paralele ajung a se suprapune intr-o singura generatie de oameni care aleg sa aibe un stil de viata si o mentalitate diferita, inserata cu probleme si obiective ce nu fac altceva decat sa difere de la o lume la alta.

Un drum lung si plin de urme ale unei indiferente generale au facut ca timpul sa se scurga in conversatii lungi dar utile, trecand in viteza prin locuri in care oamenii si-ar dori lucruri si beneficii pe care societatea urbana le considera prea avantgardiste, intr-un timp ce pare sa fuga mult mai repede decat capacitatea de a intelege nevoile cotidiene. Si uite asa ajungi in locuri pe care desi le vezi pentru prima data, le consideri ca si normale, gandindu-te ca nu doar aici e la fel ca si acolo sau in alta parte, iar problemele ar fi altele. E genul de loc in care privesti aceleasi lucruri si desi seamana toate la fel, se diferentiaza prin inimi, suflete si insatisfactii ale unui sistem ce sta sa farame si mai mult sperantele unor oameni ce inca mai au putearea sa creada ca maine va fi o zi mai buna.

Desi scenariul spune ca uneori fara voia noastra putem fi victime, agresori sau parte nesimnificativa a unei povesti, lucrurile se intampla iar fiecare atitudine poate semnifica un gest care poate aduce efecte ce uneori pot schimba multe in cadrul actiunii. Persoane calde si sincere, ce nu fac altceva decat sa-si puna speranta in ziua de maine, exista in locuri ce aparent par banale, marcate de evenimente ce par sa distruga mentalitati, introvertind relatia cu societatea. Cu toate astea speranta si credinta in ziua de maine, modifica o atitudine ce ar depasi cu mult vointa si starea apatica a oamenilor care uneori primesc prea mult, neapreciind valoarea exacta si reala a lucrurilor.

Pentru ca zilele ajung sa-ti fie marcate de oamenii pe care ii intalnesti, ma gandesc la faptul ca lucrurile nu-s intamplatoare si in acelasi timp sper ca pe drumul spre care am inaintat azi, un drum spre necunoscut, spre oameni necunoscuti sa fie repetat mai apoi cu caldura si sinceritate. Si asta pentru ca atitudinea e cea care schimba destine, lasand in urma consecinte si efecte ale unor acte si actiuni aparent usor de blamat.   

Sursa foto: http://bit.ly/1ash6eN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *