Tu stii sa spui “multumesc”?

Stiu, pare banal. Nu e la moda si foarte rar lumea vorbeste despre respect, politete si cum ar trebui sa ne comportam in societate. E un cuvant pe care il inveti inca din primii ani de viata dar pe care, se pare ca il uitam mai repede decat ne-am imagina. E o formula pe care atunci cand o auzi esti motivat sa mai ajuti si sa fii alaturi celor care au momentele lor, de nesiguranta, vulnerabilitate, teama…

Poate ca pentru unii asta nu inseamna nimic. Pe multi dintre cei ce ne ajuta ii uitam chiar repede, asa pentru ca nu le mai gasim nici un scop in existenta noastra, in timp ce pentru altii avem o atractie continua – in general cu rezultate negative si deloc incurajatoare. Nu stiu cand ai ajutat ultima data pe cineva si nici nu stiu motivul pentru care ai facut asta. Nu stiu cand ai actionat si nici macar asteptarile pe care le-ai avut. O prietena incerca sa ma convinga ca orice, in zilele noastre, a devenit pe interes, fie sub o forma mai transparenta fie cu o abordare extrem de directa. Mie mi se pare imposibil sa poti rezolva orice problema si uneori ajungi sa fii coplesit de situatie. De asta cred ca exista persoane carora ar trebui sa le multumim pentru ca sunt acolo chiar daca nu le-a cerut cineva sa fie si ne ajuta, dar oare noi stim sa le multumim ori preferam sa ne facem ca nu s-a intamplat nimic si ne-am fi descurcat garantat si singuri.

Copii, tineri, adulti, batrani, cu totii poate ne-au ajutat candva. Fie cu o informatie, fie cu un sfat, fie cu o vorba buna. Cu siguranta in acel moment am apreciat asta si ne-am simtit bine. Dar oare n-am uitat sa spunem un simplu multumesc!

Sursa FOTO

7 thoughts on “Tu stii sa spui “multumesc”?”

  1. Un lucru destul de important pe care l-am apreciat la bunica mea a fost acela ca mereu m-a invatat sa fiu politicoasa si sa fiu recunoscatoare celor care imi vin in ajutor. Orice gest minor s-ar face pentru mine, stiu sa spun “multumesc”. O apreciere din suflet face mai mult decat 1000 de cadouri. Mi-a intrat in reflex sa multumesc celor care imi raspund frumos, celor care de exemplu imi fac un compliment sau celor care fac o critica, intr-un sens constructiv pentru mine. Nu e greu sa multumim celor ce ne ajuta, apreciaza, sunt alaturi de noi. Trebuie doar sa vrem si sa avem bunul simt cu noi atunci cand plecam de acasa.

    1. Rox din pacate prea putini au format acest concept in viata. Nu e greu sa spui un simplu multumesc si nu e greu sa arati respect unei persoane, doar ca aroganta si impertinenta ajung sa conduca o lume in care oameni buni, oameni binevoitori si care au fost pana mai ieri un reper al societatii ajung sa se scufunde in lucruri neinteresante pentru prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.