Tu la ce poti renunta?

Am gasit intamplator acest video intr-unul din newsletter’ele mele. In general sunt receptiv si urmaresc tot felul de video’uri ce sunt apreciate si care indica un numar mare de vizualizari. Momentul in care am dat play si actiunea a inceput sa ruleze pe ecran, am ramas captivat si timp de 3 minute si 45 de secunde am vazut cum un om, a renuntat la tot si toate pentru a fi doar el, pentru a trai doar cu natura. Asa ceva vedeam doar in realy-show’urile cunoscute de majoritatea dintre noi, gen Survivor, dar in cazul de fata nu exista nici un interes si nici vreun premiu pus la bataie. Dupa ce filmuletul s-a terminat m-am gandit la cate lucruri ce-mi sunt utile as putea renunta eu, poate pentru a-mi testa ambitia sau poate pentru a imi fi mai bine. Personajul din video, a renuntat la bani, acte, tehnologia si tot ce inseamna urbanism. Concluzia la care eu am ajuns este ca societatea tine omul prea dependent de ea. Daca e bine sau daca e rau asta nu eu voi decide, pentru ca secole intregi civilizatia a luptat pentru evolutie. Mie imi e greu sa spun la ce as putea renunta si cum ar fi viata mea fara… Voua cum vi se pare? 

2 thoughts on “Tu la ce poti renunta?”

 1. eu as renunta bucuros la datorii.
  in rest, o data pe luna e bine sa faci o iesire d-asta in natura, fara telefon, wireless, laptop etc.
  poate doar aparat foto, sa ai pentru posteritate, si sa le urci dup-aia pe facebook ca tu “te arzi cu natura intr-un mod culeanu si adevarat”

  da, as renunta la toate rahaturile astea pentru 2 -3 zile.
  poate si mai mult.
  singura treaba e sa nu fiu singur, ca as innebuni.
  am stat cateva zile la tara singur si-o luam prin paduri de unul singur fara vreo tinta anume…
  e groaznic

  1. Sincer sa fiu si eu as renunta imediat la datorii daca as putea. Dar chiar daca noi renuntam la ele, sunt sigur ca ele nu vor renunta la noi. Am eu acest feeling. Uneori, vara cand timpul imi permite reusesc sa renunt si eu la unu, doua sau mai multe lucruri ce tin de tehnologie dar doar pentru putin timp… Cu toate astea apreciez vointa unora de a renunta la tot si de a trai doar ei cu natura. Indiferent de caz apreciez oamenii care au vointa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.