Tu cum îți alegi modelele in viață?

Se spune ca in viata oricine are propriile sale modele. Sunt acele persoane ce ne inspira, ce ne fac sa ne autodepasim si care ne dau parca un suflu in plus in tot ceea ce vrem sa intreprindem. Sunt fie oameni obisnuiti, fie persoane cu notorietate din orice domeniu, persoane care in general au realizat ceva prin propriile forte. Reperele, din punctul meu de vedere sunt extrem de benefice, dar oare care sunt criteriile in functie de care ne alegem modelele in viata?

Nu stiu cati dintre noi s-au gandit vreodata ca prin ceea ce sunt ei ca si oameni pot reprezenta un model pentru cei din jurul sau. Eu, am observat ca oamenii au tendinta generala de a isi alege ca repere persoane bogate (unele dintre ele mult prea arogante, pentru a fi luate in calcul, ca fiind un modele) doar pentru ca starea materiala este una propice iar grija zilei de maine pare un termen nedeslusit in vocabularul acestora. Altii aleg sa isi ia ca reper, personalitati sau simpli oameni care prin diplomatia si ingeniozitatea lor au reusit sa creeze sau sa schimbe lumea prin diverse metode. Televiziunea din zilele noastre, pune pe tava consumatorilor, un numar destul de semnificativ de asa-zise modele ce par sa prinda la public mai mult prin scandaluri si alte mondenitati ce fac deliciul telespectatorilor. Interesul fiecaruia dintre noi, conduce imaginatia spre repere care mai de care in timp ce oferta pare sa fie destul de variata.

Ma intreb voi cum va alegeti modelele in viata si oare care sunt cele mai importante calitati si criterii in functie de care alegeti una sau mai multe persoane ca emblema, ca sursa de inspiratie… ca, ce vreti voi.

Sursa FOTO

 

6 thoughts on “Tu cum îți alegi modelele in viață?”

 1. Persoanele bogate, sau persoane care sunt bine pozitionate?
  Cred ca orice are legatura cu puterea atrage.
  Cei mai destepti vor alege drept model, cei care au putere nu prin pozitia sociala sau contul bancar, ci prin ceea ce fac.

  1. Da asa este, dar pentru cei mai multi dintre noi conditia materiala este principalul punct de reper. Si majoritatea cad in aceasta extrema.

    1. Aici sunt in total acord cu tine. Calitatile si realizarile unui individ perceput ca model nu trebuie sa fie mai prejos de conditia materiala si bani, care ispiteste pe tot mai multi.

 2. E mai bine sa nu iti alegi vreun model. Trebuie sa faci ce iti place tie, ceea ce ti se potriveste. Degeaba aleg sa fiu o schiloada ca alea de prezinta moda, doar pentru bani, desi nu ma simt bine sau nu imi place ceea ce fac. E bine sa fii tu insuti, sa iti urmezi visele tale, fara sa te influenteze altcineva. Parerea mea.

  1. @Rozy este interesant punctul tau de vedere. Imi place ideea de a fi tu insuti, de a iti urma visele proprii fara a fi influentat/a. Uneori imi doresc sa am momente in care sa ma simt original si in care creativitatea proprie sa ma scoata cu ceva in evidenta. Insa uneori (si asta e parerea mea), am nevoie de repere care sa ma motiveze sa ma auto-depasesc. Uneori merge, uneori nu merge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *