Tu ce le spui altora despre Romania?

Unii se simt norocosi in timp ce altii inca regreta ca le-a fost dat sa se nasca aici, pe plaiurile mioritice, in Romania. Unii au profitat la maxim de tot ceea ce au gasit (si’ da e adevarat – si pozitiv dar si negativ) in timp ce altii s-au plans spunand mai mereu ca mediul nu este unul propice iar eforturile de a schimba ceva sunt inutile, alegand sa lase totul balta. Chiar si sondajele de opinie au aratat in ultimii ani ca alegem sa vedem greutatile si sa uitam de solutii – alegand calea usoara si in acelasi timp comoda, de a nu face mare lucru.

Imaginea tarii pe plan extern a avut si ea de suferit si asta din cauza binevoitorilor care inconstient au creat adevarate scandaluri mediatizate de mass-media europeana. E adevarat si elitele nascute in Romania si-au pus amprenta asupra tehnicii si a evolutiei dar raul primeaza atat in tiraje cat si din punct de vedere al interesului populatiei. 

Mi-a fost dat sa vad oameni tineri care n-au un feedback pozitiv despre Romania folosind intr-un mod natural si sincer cuvinte defaimatoare care te indeamna si te corup sa crezi ca, la urma urmei chiar asa sta treaba. Nu sunt un nationalist infocat si vad pe langa partile pozitive si principale defecte ce strica bunul mers al lucrurilor insa sunt motivat de atitudinea unor putin straini care aleg sa vada la Romania partile interesante si benefice ale acestui tinut, ale acestei culturi… Si da, m-am convins atunci cand am auzit cu propiul auz fraze ce eticheteaza Romania si cu parti bune, in special facandu-se referire la potentialul tinerilor si dorinta de evolutie a oamenilor…

Asa ca, tu ce le spui altora despre Romania? Lucruri pozitive sau negative si indiferent de ce anume le spui, ce te motiveaza sa faci asta?

Sursa FOTO

3 thoughts on “Tu ce le spui altora despre Romania?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.