Tu ce iubesti?

Adesea zilele trec pe langa noi, cuprinzandu-ne intr-o rutina din care probabil foarte greu putem scapa. Timpul nu iarta nehotararile oamenilor, fapt pentru care fiecare clipa ajunge sa conteze, indiferent de modul in care alegem sa o traim si mai ales modalitatea prin care alegem sa ne exteriorizam sentimentele. Poate ca nu o data ne-am intrebat ce iubim, de ce iubim si mai ales de ce alegem ca sentimentele sa ne inunde gandurile, cuprinzandu-ne intr-o stare euforica pe care mai devreme sau mai tarziu cu totii ajungem sa o cautam. Rutina zilelor este mereu invinsa de creativitatea noastra, a oamenilor, inlocuind frustrarile cu ganduri frumoase generate de persoanele dragi prezente in viata noastra.

"I love" project

Si daca tot am inceput sa vorbim despre iubire, ce iubim si emotii, zilele acestea am aflat de la cativa prieteni despre faptul ca unora chiar le pasa de modul in care oamenii aleg sa-si exteriorizeze sentimentele. Mai exact o tanara studenta din Bucuresti, pe nume Marta Popescu, a pornit inca de anul trecut un proiect fotografic pe nume “I LOVE Project” (Proiectul “Iubesc”), in care si-a fotografiat prietenii, tinand in mana o coala alba pe care scriau lucrurile pe care le iubesc. Ideea se pare ca a prins destul de repede in randul tinerilor care au parut a fi destul de receptivi la provocarea lansata de Marta, motiv pentru care anul acesta, in 2013, proiectul de va desfasura in 8 orase din toata tara (25 mai – Iasi, 1 iunie – Cluj, 8 iunie – Tg Jiu, 15 Iunie – Craiova, 22 iunie – Timisoara, 29 iunie – Sibiu, 6 iulie – Brasov, 13 iulie – Vama Veche.)

Date despre proiect gasiti ca de obicei pe facebook, locul in care mediul social este mai activ ca niciodata. Pagina evenimentului cat si pagina oficiala va pun la dispozitie informatii noi, pentru curiosii care doresc sa afle mai multe informatii despre acest proiect cu iz fotografic si totodata sentimental care nu face nimic altceva decat sa va provoace imaginatia si creativitatea in a cauta raspunsuri la intrebarea „tu ce iubesti?”

Din curiozitate mi-am intrebat si eu prietenii ce anume iubesc, iar raspunsurile lor m-au facut sa reflectez profund asupra raspunsului pe care si eu ar trebui sa-l dau acum, sau poate intr-o zi din viitorul apropiat. Ma bucur ca si prietenii mei de la Asociatia „Societatea pentru Psihologie” s-au implicat in promovarea si raspandirea informatiilor despre proiectul fotografic „Iubesc” si sper ca pana cand evenimentul va ajunge la Iasi, mai exact pe 25 mai, sa gasesc cel mai bun raspuns la intrebarea, „eu ce iubesc?”

Sursa FOTO

2 thoughts on “Tu ce iubesti?”

  1. Am auzit de acest proiect de anul trecut … Poze se găsesc și pe Facebook …. Mi s-a părut foarte interesant, special și frumos … Aș fi vrut și eu să particip, dar văd că va veni și în Iași … Poate voi avea șansa să văd cum e ….

    Ce iubesc eu? Familia mea: părinți. frați, bunici și unchi/mătuși, c …. dar, cel mai mult, noua mea comoară -Emilia și pe soțul meu …

    De ce am răspuns cu familia?! Pentru că restul, orice/oricine ar fi, nu sunt alături de tine la fel ca familia …Poate în altă etapă a vieții mele aș fi răspuns altfel.

    1. Alexandra, cu siguranta familia e cea mai importanta si asta merita sa fie cel mai iubit si apreciat lucru al nostru, al oamenilor. Din pacate nu tot timpul este asa iar materialismul domina pe majoritatea dintre noi. Cu siguranta va fi un proiect frumos si imi pare bine sa vad ca orasul Iasi este pe harta evenimentului.

      Cat despre ce raspuns as putea da eu in aceasta etapa a vietii in care ma aflu acum, inca nu stiu ce sa-ti spun. Dar am timp sa ma gandesc. Poate ca voi spune asta la eveniment pe 25 mai…

Leave a Reply

Your email address will not be published.