Tratamente parodontoza care te ajuta sa scapi de aceasta afectiune medicala

Gingivita este una dintre cele mai comune afectiuni stomatologice cu care se poate confrunta o persoana. Aceasta boala afecteaza gingiile si tesuturile moi din jurul acesteia. Multi dintre noi ignora simptomele care anunta aparitia acestei afectiuni medicale si ajung in cabinetul unui medic stomatolog atunci cand este prea tarziu. Ce inseamna prea tarziu in aceasta situatie? Aparitia bolii parodontale. Aceasta boala se manifesta prin pierderea dintilor.

Cauzele pentru care multi dintre noi se confrunta cu gingivita
Asa cum am afirmat deja, gingivita este una dintre cele mai comune afectiuni dentare cu care ne confruntam pe parcursul vietii. Motivele pentru care apare aceasta afectiune sunt multiple, cateva dintre acestea fiind urmatoarele:

-Acumularea in exces a tartrului si a placii bacteriene. Acest lucru se intampla in momentul in care igiena dentara este realizata necorespunzator sau atunci cand aceasta este inexistenta. Chiar daca poate pentru unii pare greu de crezut inca exista persoane care nu isi ingrijesc deloc dantura.

-Anumite medicamente administrate pe termen lung. Pentru ca luarea medicamentelor sa nu contribuie la aparitia gingivitei trebuie discutat cu medicul care prescrie respectivele medicamente pentru ca acesta sa poata inlocui medicamentele care contribuie la aparitia gingivitei cu unele care nu au acest efect dar trateaza in aceiasi masura afectiunea medicala pentru care sunt luate.

-Diabetul este o afectiune medicala care din pacate afecteaza un numar din ce in ce mai mare de persoane. Aceasta afectiune medicala are efecte negative asupra intregii stari de sanatate nu doar asupra starii de sanatate dentara.

-Fumatul. Acest viciu care din pacate este prezent in vietile unui numar foarte mare de persoane la nivel mondial contribuie printre altele la aparitia gingivitei.

-Sarcina si alaptarea.
-Scrasnitul din dinti.
-O alimentatie deficitara in proteine, vitamine, carbohidrati, etc.

-Stresul cronic. Traim intr-o societate in care stresul este din ce in ce mai prezent in vietile noastre lucru care cu siguranta pe termen lung ne va afecta din punct de vedere medical. Aparitia gingivitei este unul dintre efectele negative cauzat de stresul cronic.

-Factorul genetic. In cazul in care exista antecedente medicale in familie atunci exista un risc destul de mare ca la un moment dat sa apara gingivita. Persoanele care sunt predispuse genetic la aparitia gingivitei trebuie sa acorde o atentie si mai mare igienei orale si sa mearga la controale de rutina.

Cum iti dai seama ca suferi de gingivita?

In cazul in care nu esti una dintre persoanele care merge de 2 ori pe an la un control stomatologic de rutina atunci trebuie sa tii cont de simptomele care anunta aparitia gingivitei si sa mergi intr-un timp cat mai scurt la un medic stomatolog pentru a trata aceasta afectiune medicala. Ignorarea acestor simptome face ca boala parodontala sa se instaleze incet dar sigur iar in final sa iti cada dintii. Pentru a nu ajunge intr-o astfel de

situatie atentie mare la urmatoarele simptome:

-Inflamarea tesuturilor gingivale din jurul dintilor.
-Sangerare spontana in timpul periajului sau in timpul consumului de alimente.
-Respiratie neplacuta.
-Retractia gingivala.
-Dintii incep sa se miste fara motiv.
-Gangrena in tesuturi.

Gingivita poate fi tratata

Atat gingivita cat si boala parodontala pot fi tinute sub control in cazul in care se apeleaza la un medic stomatolog in momentul aparitiei primelor simptome care anunta aparitia gingivitei. Pe piata exista mai multe tratamente parodontoza, cel mai eficient fiind tratamentul cu laser epic biolase. Prin intermediul acestui tratament sunt eliminate complet tesuturile bolnave, coloniile bacteriene si depozitele de tartru. Principalele beneficii ale apelarii la acest tip de tratament sunt urmatoarele:

-Nu necesita incizii locale sau suturi.
-Pacientul se bucura de un nivel ridicat de confort in timpul interventiei.
-Este un procedeu minim invaziv.
-Sangerare minima si un timp mai scurt pentru vindecarea tesuturilor asupra carora s-a intervenit.
-Acest tratament nu afecteaza sub nici o forma tesuturile aflate in vecinatatea tesuturilor asupra carora s-a intervenit.
-Actiune locala si extrem de precisa.
-Nu sunt necesare multe vizite la medicul stomatolog.

Clinica stomatologica dentaline ofera cele mai performante tratamente pentru parodontoza

Avand in vedere ca parodontoza este o afectiune medicala complicata, care poate conduce la pierderea dintilor este necesar ca, clinica stomatologica aleasa pentru tratarea acestei afectiuni medicale sa ofere servicii stomatologice de inalta calitate. Dentaline este una dintre aceste clinici stomatologice de la noi din tara. Experienta avuta de catre personalul care lucreaza in cadrul acestei clinici stomatologice dar si aparatura de ultima generatie utilizata pentru tratarea afectiunilor stomatologice sunt doar doua dintre motivele pentru care dentaline este una dintre cele mai bune clinici stomatologice din tara noastra.

Concluzii
Ignorarea unor simptome dar si proasta igiena dentara sau lipsa acesteia conduc la aparitia bolii parodontale, o boala care are efecte negative asupra calitatii vietii. Pentru a nu fi si tu una dintre persoanele care sufera de aceasta afectiune stomatologica mergi la controale stomatologice de rutina si, cel mai important lucru, mergi de indata la un medic stomatolog in cazul in care te confrunti cu unul dintre simptomele prezentate in cadrul acestui articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *