Tot ceea ce trebuie sa stii despre coronavirus

Chiar daca de la inceputul acestui an se vorbeste in fiecare zi despre coronavirus, despre efectele pe care acesta le are si despre modalitatile prin care poate fi evitata infectarea cu acest virus, putina lume stie cu adevarat ce trebuie sa faca in situatia complicata in care ne aflam datorita acestui virus. Marea majoritate a populatiei a intrat in panica motiv pentru care multi dintre noi recurg la gesturi care nu ajuta cu nimic in aceasta situatie. Organizatia Mondiala a Sanatatii a decretat stare de pandemie. O astfel de stare presupune ca fiecare cetatean din tarile afectate de catre COVID – 19 sa ia anumite masuri cu scopul de a preveni infectarea cu aceasta noua tulpina de virus.

Ce este coronavirus si cum afecteaza populatia acest virus?

Primul lucru pe care trebuie sa il cunoasca populatia despre coronavirus este ce este acesta. In fiecare zi se vorbeste sau scrie despre acesta insa, putina lume stie ce este coronavirusul. COVID – 19 este un virus gripal care afecteaza plamanii si caile respiratorii. Acest virus face parte din familia Coronavirusurile si este o tulpina nou aparuta motiv pentru care nu se cunosc tratamente pentru prevenirea sau tratarea acestui virus. Cu toate acestea, lumea trebuie sa stie ca acest virus nu este in mod obligatoriu letal. Intr-adevar, pana in momentul de fata au decedat 4720 de persoane la nivel mondial din cauza acestui virus iar alte zeci de mii de persoane au fost infectate insa, cu toate acestea coronavirus nu este un virus care din momentul in care l-ai luat sa conduca in mod obligatoriu la deces. Cu toate ca in momentul de fata nu exista un remediu care sa garanteze 100% vindecarea exista toate sansele ca persoanele infectate cu coronavirus sa se insanatoseasca. Pentru ca acest lucru sa se intample este necesar ca persoanele care prezinta simptome de gripa sau persoane care s-au intors din zonele afectate de catre coronavirus sa ia legatura in cel mai scurt timp cu putinta cu autoritatile medicale. Cu cat acest lucru se intampla mai repede cu atat mai mult cresc sansele de vindecare dar si de a nu infecta alte persoane. Principalele simptome care trebuie sa te puna in garda sunt urmatoarele:

 • Febra si tuse puternica.
 • Dificultati de respiratie.
 • Frisoane.
 • Stari de oboseala din ce in ce mai frecvente si de lunga durata. Principalele masuri de care populatia trebuie sa tina cont. Pentru a putea preveni aparitia acestui virus populatia trebuie sa acorde o importanta mult mai mare igienei corporale dar si a mediului in care traieste sau lucreaza. In aceasta perioada trebuie ca populatia sa:
 • Se spele pe maini cu dezinfectant pe baza de alcool ori de cate ori pune mana pe
  diverse obiecte pe care le-au mai folosit si alte persoane.
 • Evite pe cat posibil spatiile aglomerate.
 • Stea departe de persoanele care tusesc sau stranuta.
 • Mareasca doza de vitamine. Pentru a se intampla acest lucru este necesar un consum crescut de fructe si legume. Acestea trebuie sa fie foarte bine spalate inainte de a fi consumate.
 • Evite pe cat posibil utilizarea bacnotelor. Acestea contribuie la raspandirea virusului. In cazul in care este absolut necesara utilizarea bacnotelor trebuie ca mainile sa fie dezinfectate dupa utilizarea banilor.
 • Apeleze la serviciul de dezinfectie. Locuinta dar si spatiul de lucru trebuie sa fie dezinfectate pentru a reduce sansele de aparitie a virusului. Pentru acest lucru este necesara apelarea la serviciile oferite de catre compania DDD. Aceasta ofera doua tipuri de dezinfectie, si anume: dezinfectia chimica umeda si dezinfectia Bio uscata Nocolyse.

Concluzii

Coronavirus este in acest moment unul dintre cele mai periculoase virusuri care ataca populatia. Chiar daca este declarata stare de pandemie la nivel mondial nu trebuie sa intram in panica si sa actionam iresponsabil. Cel mai important lucru in aceasta perioada este sa ne pastram calmul si sa sporim masurile de igiena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *