Tot ce trebui sa stim pentru a colecta si recicla asa cum trebuie deseurile

Daca doresti sa te implici in stoparea poluarii si sa participi activ la reciclare si, deisgur, la colectare selectiva, atunci esti in locul potrivit. Trebuie sa stii ca magazinul online Sanito.ro vine in ajutorul celor care doresc sa puna umarul la acesta cauza, oferind cosuri de gunoi speciale, precum si eurocontainere si pubele. Insa, pentru a face colectarea selectiva in cel mai corect mod, trebuie sa stii exact ce reguli ai de respectat. Ce poti sa faci? Sa vedem in cele ce urmeaza:

Trebuie sa stii ca ambalajul mixt trebuie separat si, ulterior, acesta trebuie aruncat in cosuri gunoi speciale, cu scopul de a fi reciclat. Adica va trebui sa elimini tot plasticul din cutiile din carton. Sunt cutii de carton care au o astfel de pelicula si va trebui indepartata.

Ambalajele trebuie golite si curatate inainte de a fi aruncate. Daca pachetele sunt pline de mancare si nu mai pot fi curatate, ar trebui aruncate in cosul de gunoi obisnuit si nu in cel de colectare selectiva.

Capacele recipientelor de sticla trebuie indepartate inainte de a arunca sticla. Recipientul de sticla trebuie sa contina doar sticla si nimic altceva.

Nu rupe hartia in bucati pentru ca aceasta nu mai poate fi reciclata.In cazul in care faceti acest lucru, sortarea hartiei va fi, parctic, imposibila.

Nu aruncati farfuriile, canile din portelan sau altfel de ceramica sparte sau sticlele de parfum in cosul special pentru sticla, deoarece aceste elemente au o compozitie chimica aparte si nu se pot topi la aceeasi temperatura cu sticla obisnuita.

Acele cosuri colectare selectiva au multe semne distinctive si sunt oarecum universale. Unul dintre cele mai utilizate, insa, este codul de culoare pentru a identifica rapid compartimentele in care arunci gunoiul, fie ca vorbim despre cel reciclabil sau despre cel ce nu mai poate fi folosit. Cosurile de gunoi pot fi de tipul container mic sau mare, cu pictograme, culori, „inteligente” datorita senzorilor de nivel, sau chiar specifice pentru utilizari diferite adica deseuri periculoase si asa mai departe. Fie ca sunt rotunde, dreptunghiulare, mici sau mari, cosurile de gunoi se potrivesc tuturor necesitatilor de colectare selectiva a deseurilor. Sa vedem cateva modele de cosuri utile, dar si cu un aspect deosebit:

Trelleborg A reprezinta un set de cosuri modulare pentru colectare selectiva din otel inoxidabil. Acestea sunt containere de reciclare modulare, echipate cu pubele interioare de gunoi din metal pentru curatare si manipulare usoara. Trelleborg A este realizat la exterior din otel inoxidabil de inalta calitate si se poate personaliza cu autocolante colorate pentru o separare eficienta a deseurilor. Acest model poate fi realizat, de asemenea, din metal ultra rezistent in diferite culori. Poate fi adus clientilor la comanda.

Nykoping B Cosuri modulare pentru reciclare cu design elegant din metal. Versiunea colorata a modelului Nykoping A, acest model se potriveste perfect in orice birou, scoala, institutie publica, spatii comerciale sau zona urbana. Potrivit atat pentru uz interior si exterior. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru o separare usoara a deseurilor. Dimensiuni sunt de 90 x 30 x 61 cm. Materialul este metal ultrarezistent. Culorile si inscriptionarile pot fi personalizate.

Pentru mai multe modele acceseaza acum site-ul Sanito.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *