Tehnica picturii in ulei mai aproape de tine online

Pentru cei care deja si-au descoperit talentul de a se exprima cu ajutorul pensulelor si vopselelor dar si pentru cei care doresc sa incerce acest lucru, am pregatit acest articol cu informatii de care o sa aveti nevoie. Datorita numarului mare de solicitari din partea  clientilor nostri, am realizat acest articol cu informatii utile despre pictura in ulei  astfel incat sa stiti ce aveti de facut atunci cand realizati un tablou astfel.

Desi exista numeroase tehnici de pictura, una dintre cele mai des folosite este tehnica picturii utilizand culori ulei.Aceasta presupune folosirea pigmentilor in amestec cu ulei, cel mai folosit tip de ulei fiind uleiul de in, insa pentru a impiedica ingalbenirea culorilor sau datorita posibilitatii modificarii timpului de uscare, se folosesc uleiurile de mac, de sofran sau de nuc.

Pentru obtinerea culorilor de ulei se amesteca pigmentii cu uleiul dorit. De asemenea, culorile de ulei pot fi amestecate cu o serie de solventi ce ajuta la diluarea culorilor si la accelararea sau incetinirea timpului de uscare.

Picturile in ulei se executa in straturi, iar fiecare strat nou trebuie sa contina mai mult ulei decat cel anterior pentru a evita aparitia crapaturilor iar astfel, uscarea va fi uniforma.

Pentru obtinerea diverselor efecte sau texturi, se pot folosi diverse produse si ingrediente, precum: medii pentru texturi si pasta de volum, vernis pentru pictura in ulei sau pasta pentru volum. Efectele obtinute cu ajutorul acestor materiale depind in cea mai mare parte de calitatea si proprietatile pigmentilor.

Ustensilele cele mai des folosite pentru aplicarea vopselei sunt pensulele. De asemenea, pentru obtinerea efectelor dorite acestea trebuie sa fie de calitate, de obicei din par natural, dimensiunile acestora variind in functie de scop. In ultima perioada de timp au  inceput sa se foloseasca tot mai multe ustensile si anume: cutite pentru pictura, pensule cu fir sintetic, aerografe sau materiale textile, iar  efectele obtinute sunt impresionante.

Perioada de uscare a culorii variaza in functie de calitatea uleiului folosit dar si de existenta soventilor in compozitia culorii. Atunci cand se foloseste ulei de in crud, uscarea poate fi amanata chiar si pana la trei sau patru saptamani iar astfel artistul poate interveni cu modificari, schimband textura, culorile sau intreaga compozitie,  in timp ce folosirea culorilor in combinatie cu sicativ poate duce la uscarea culorilor in doar doua-trei zile.

Acestea sunt doar cateva din informatiile pe care ar trebui sa le stie orice artist, insa daca doriti mai multe informatii, accesati site-ul nostru picturaonline.ro de unde puteti achizitiona  produsele de care aveti nevoie pentru realizarea unei adevarate opere de arta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *