Targul de Cariere eJobs la Iasi

IT, consulting, technology, outsourcing, can you speak english?, HR (human-resources), engineering… acestea pot spune ca sunt principalele etichete pe care le atribui unuia dintre cele mai reusite evenimente din categoria “targ de job’uri si cariere”. Desfasurat la Iasi, in Palas Mall pe parcursul a doua zile, 8-9 noiembrie cu un program (10-16) evenimentul a reunit un numar impresionant de companii venite in cautarea angajatilor, prezenti si ei in numar mare cu CV’uri si sperante ca poate de aceasta data isi vor gasi job’ul mult visat in domeniul dorit.

Printre firmele prezente la eveniment mi-au atras atentia cateva cu care am si interactionat, reprezentantii fiind amabili si dornici sa-mi raspunda curiozitatilor pe care eu le aveam. Am stat de vorba cu cei de la Renault, Continental, IOmundo, XL World, Capgemini, Yonder si Kuka (cu care am avut si un dialog foarte interesant vis a vis de management, politica de dezvoltare la nivel mondial dar si in Romania – domnii ce reprezentau firma, fiind din Germania. Mi-a placut ca vedeau in Romania o tara cu potential, remarcand dorinta de afirmare si dezvoltare a tinerilor de aici). Pe langa firmele cu care am intrat pentru prima data in contact mi-a parut bine sa revad pe prietenii de la CRILIA si ICAR Tours. Printre standurile marilor companii prezente (vezi lista completa aici) i-am zarit si pe cei de la CIPO (Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament), AIESEC Iasi cat si pe cei de la EDMUNDO.

Din discutiile avute cu reprezentantii companiilor am inteles ca CV’urile nu s-au lasat mult asteptate, majoritatea spunandu-mi “am primit foarte multe” sau “sunt multe iar unele sunt chiar foarte interesante”. Cum majoritatea dintre angajatorii prezenti pun mare accent pe dorinta de afirmare, calitate si initiativa, ajung la concluzia ca la fel ca multe alte domenii si piata muncii si-a schimbat mult caracteristicile in ultimii ani. Acum end-userii sunt in intreaga lume iar partenerii cu care marile firme lucreaza sunt peste tot, si da… inclusiv in Romania. Nu stiu daca si mentalitatea angajatului roman s-a schimbat insa lupta pentru supravietuire este acum mai stransa, generand o calitate si o valoare adaugata mai superioara decat acum un deceniu. La eveniment au participat in rol de posibili viitori angajati atat studenti cat si oameni mai invarsta ori cu o anumita experienta in anumite domenii.

Know how’ul si resursele dezvoltate arata ca tehnologia face parte din strategia de business a multor companii locale sau multinationale, mai toate tintind la rezultate cat mai inalte indiferent daca vorbim de domeniul de productie sau cel al serviciilor. Eu urez multa bafta tuturor celor care si-au depus CV’ul atat ieri cat si astazi si multumesc in acelasi timp tuturor angajatorilor prezenti pentru amabilitatea de a imi raspunde la intrebari.

Sursa FOTO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *