Sunt “monstrul” din visele copilului meu! Esti pregatit sa afli cat de important este patutul in primele luni din viata sa?

Sunt “monstrul” din visele copilului meu! Esti pregatit sa afli cat de important este patutul in primele luni din viata sa?Atunci cand devii parinte, toata viata ti se va da peste cap. Insa, acest lucru nu este neaparat rau daca vei stii s ail gestionezi intr-o maniera optima. Primul sentiment pe care il ai atunci cand iti aduci copilul acasa este acela de a-l sufoca cu iubirea parinteasca si sa fii tot timpul langa el, iar in acest sens iti va veni ideea de a-l adormi in propriul pat conjugal! Este oare indicat sa faci acest lucru? Crezi ca asa ii oferi celui mic un somn linistit si o dezvoltarea psihica armonioasa? La prima vedere, poate! Insa, odata cu inaintarea in varsta vei constata cum alegerea ta de a nu-i oferi celui mic propriul patut va reprezenta cosmarul sau! Cu siguranta vei fi uimit “Cum se poate ca eu, cel care ii ofer cea mai mare dragoste micutului meu, sa fiu monstrul din visele sale?”! Ei bine, problema consta in dependenta pe care o va crea copilul in legatura cu somnul alaturi de tine, intrucat subconstientul sau lucreaza in permanenta, iar in cazul in care dupa cateva luni ( timp care va dormi in patul conjugal) va trece intr-un patut potrivit pentru el socul va fi destul de mare, iar somnul va fi destul de greu!

Cum il poti feri pe cel mic de cosmaruri? Invata-l sa doarma in propriul patut inca din primele zile de la nastere!

Visele sunt cel mai des intalnite la copii, indiferent de varsta acestora! Avand in vedere acest lucru, in momentul in care il adormi si in timpul noptii are un cosmar, faptul ca tu esti alaturi de el punand mana peste fruntea lui, acest lucru il va linisti! Asadar, el se va obisnui imediat cu ideea, stiindu-te alaturi. Insa, atunci cand vei alege sa muti copilul in propriul patut ( dupa perioada in care a dormit ceva vreme in patul parintilor), totul va deveni un cosmar pentru el, mai ales in timpul noptii cand se va trezi inspaimantat in urma unui vis neplacut.

Ei bine, pentru a evita aceste situatii este esential sa amenajezi separat camera copilului si sa il adormi in patut sau inca din primele zile cand il vei integra in familie. Pentru dezvoltarea sa pshica, acesta alegere este extrem de importanta, chiar daca iti vine greu sa renunti la ideea de a-l avea in permanenta alaturi de tine.

Daca in curand vei fi parinte si te gandeai ca investitia intr-un patut pentru camera micutului tau nu este esentiala, iata cat de important este sa fii corect informat in ceea ce priveste dezvoltarea psihica a copilului tau. Nu te lasa condus de sentimente si incearca sa nu fii “monstrul” din visele celui mic, iar pentru acest lucru iti recomandam sa ii achizitionezi din timp propriul patut! In cazul in care nu stii de unde il poti cumpara, vino in magazinul online Babyneeds.ro, unde vei fi intampinat de cele mai bune oferte de pret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *