Recomand “Stil de viata, nu dieta!” – Valentin Vasile

valentin-vasile-carteCand vine vorba de stilul de viata, modul sanatos de a administra alimentatia si obiceiurile ce nu fac nimic altceva decat sa aduca plusuri si beneficii organismului, pot spune ca n-am un cuvant prea mare de spus, intrucat modul de viata usor sedentar pe care-l duc, cat si alimentatia haotica ma fac sa am minusuri care doar prin vointa le-as putea transforma in plusuri. Iar de acest lucru m-am convins repede, in momentul in care in maini mi-a picat o carte nutritionista, ce se vrea a fi un ghid complet de nutritie pentru o slabire rapida, sanatoasa si definitiva, scrisa de un antrenor personal de fitness cu peste 13 ani de experienta in domeniu.

Rasfoind-o mi-am dat seama ca maniera in care sunt relatate lucruri reale din viata de zi cu zi, este una extrem de prietenoasa si motivanta, fapt care m-a ajutat sa vad si sa pozitionez nutritia intr-o altfel de lumina, mai colorata si pozitiva decat cea in care era pana acum. Interesul mi-a fost captat repede de sfaturi si constatari rezultate din experienta acumulata de Valentin in ultima perioada, constatari pe care cu regret pot spune ca le-am putut regasi si la mine.

Abordarea medicala a nutritiei n-am agreat-o niciodata, din cauza modului in care adesea sunt prezentate realitatile, dietele dure si constatari care nu fac altceva decat sa te sperie, mai mult decat sa te ajute si sa te convinga ca merita ori trebuie sa te tii de cele prescrise. Toate minusurile le-am gasit insa transformate in plusuri in momentul in care am reusit sa termin cartea „Stil de viata, nu dieta”, concluzia finala trasa fiind aceea ca nu o anumita dieta te poate ajuta sa slabesti si sa te mentii sanatos, ci stilul de viata continuu care nu face nimic altceva decat sa-ti produca prosperitate, sanatete si echilibru pe termen lung.

Nu sunt expert in acest domeniu si cu siguranta nu voi ajunge unul prea curand. Cu toate astea consider important stilul de viata pe care il avem zi de zi dar si mai mult important consider ca e necesar sa ne simtit tot timpul bine in corpul nostru, atat din punct de vedere estetic dar si din punct de vedere al energiei si al chefului de viata pe care il avem.

4 thoughts on “Recomand “Stil de viata, nu dieta!” – Valentin Vasile”

  1. Nici eu nu sunt expert in nutritie, dar asa ca blogger pasionat si cu diploma de tehnician nutritionist, tot din pasiune, pot spune ca stilul de viata este cel mai important factor de care depinde sanatatea.

    1. Asta cam asa e… Pacat pentru ca dam o atentie foarte scazuta acestui factor. De asta ma conving dandu-ma ca exemplu… Cred in faptul ca e importanta constientizarea riscurilor…

Leave a Reply

Your email address will not be published.