Sony prezintă gama de televizoare BRAVIA XR 2022, cu tehnologia XR Backlight Master Drive pentru Mini LED și XR Triluminos Max pentru noul OLED

Utilizatorii se pot bucura de noile propuneri de panouri cu tehnologiile proprietare Sony, pentru cea mai imersivă experiență de vizionare

Sony Europe B.V. a anunțat astăzi o nouă serie de televizoare BRAVIA XR, inclusiv seria MASTER Z9K 8K și X95K 4K Mini LEDseria MASTER A95K, seria MASTER A90K și A80K 4K OLED, și X90K 4K LED.

Z9K_5333x3000

Ajutată de Cognitive Processor XR™, tehnologia unică XR Backlight Master Drive controlează cu precizie cea mai recentă generație de televizoare Mini LED din seriile Z9K și X95K cu reglarea intensității luminoase, pentru luminozitate incredibilă. Utilizatorii se pot bucura de un interval dinamic fără precedent, cu luminozitate puternică și nuanțe profunde de negru, dar și de tonuri medii naturale, fără flare și fără efectul de halo în jurul zonelor luminoase. Cognitive Processor XR™ împreună cu noul panou OLED al modelului A95K cu tehnologia XR Triluminos Max, oferă cea mai mare paletă de culori disponibilă pe un televizor Sony și reproduce nuanțe și tonuri frumoase în mod natural. Cu milioane de pixeli individuali cu iluminare proprie, A95K oferă mai multe culori ca niciodată pentru o experiență de vizionare complet nouă.

X90K_5333x3000

Aceste inovații ne ajută să oferim cele mai bune și imersive experiențe de vizionare, prezentând în mod autentic adevărata intenție a creatorului. Atunci când vizionează filme, utilizatorii pot experimenta tehnologia îmbunătățită Acoustic Surface Audio+™ pentru modelele OLED și Acoustic Multi-Audio™ pentru modelele LED, sincronizând cu precizie sunetul cu imaginile de pe ecran pentru o experiență audiovizuală cu adevărat imersivă. Gama de televizoare oferă și alte noi funcționalități care personalizează și îmbunătățesc experiența de home entertainment. Alături de Netflix, Sony a lansat Netflix Adaptive Calibrated Mode, care ajustează automat procesarea imaginii pe baza luminii ambientale, astfel încât emisiunile și filmele preferate ale utilizatorilor să arate așa cum a intenționat creatorul, în orice condiții. În plus, noul BRAVIA CORE Calibrated Mode de la Sony va ajusta automat calitatea imaginii redate pe ecran, pentru a se alinia mai bine cu viziunea originală a creatorului de conținut video. Toate televizoarele BRAVIA XR din gama 2022 vor fi, de asemnea, „Perfecte pentru PlayStation®5” și vor include două funcții exclusive dedicate compatibilității cu PS5® – Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode.

Remote_2

În acest an, Sony lansează, de asemenea, un nou dispozitiv original de tipul unei camere, numit BRAVIA CAM, ce recunoaște locul în care sunt poziționați utilizatorii și optimizează imaginea și sunetul în consecință. Acesta include control prin gesturi, chat video și multe alte experiențe noi și distractive care așteaptă să fie descoperite.

insitu_X90K65_blk_dark_sil_1slate_04-Large

Odată cu creșterea cererii pentru diagonale din ce în ce mai mari ale ecranelor TV, apare și riscul unei utilizări mai intense a resurselor și energiei. Cu toate acestea, compania Sony este dedicată să asigure sustenabilitatea, începând cu procesul de dezvoltare și până la experiența vizuală. Planul global Sony dedicat protecției mediului, numit „Road to Zero“, vizează atingerea scopului unei societăți sustenabile, prin ajungerea la o amprentă asupra mediului egală zero pe tot parcursul ciclului de viață al produselor și activităților sale comerciale, până în anul 2050. Având în vedere aceste obiective, Sony a realizat televizoarele din 2022 folosind un conținut ridicat de plastic reciclat, și materialul SORPLAS™, dezvoltat de Sony. Prin utilizarea SORPLAS, compania a crescut gradul de utilizare a materialului reciclat fără a face compromisuri în ceea ce privește designul și durabilitatea, reducând utilizarea generală a plasticului pur cu până la 60%, ceea ce echivalează cu aproximativ 140,000,000 de CD-uri. În plus, BRAVIA CAM de la Sony poate recunoaște momentele în care utilizatorii nu se mai află în fața televizorului și poate reduce luminozitatea ecranului pentru a economisi energie.

Image_1

Funcționalitățile principale ale gamei BRAVIA XR 2022:

  • Cognitive Processor XR™: Imagini și sunet duse la nivelul următor, datorită Cognitive Processor XR™. Procesorul revoluționar implementat pe televizoarele Sony BRAVIA XR™ reproduce conținutul așa cum văd și aud oamenii, pentru o experiență foarte realistă. Imaginile sunt analizate curatoriate simultan, în special în jurul punctului de focalizare, pentru a reda profunzimea vieții reale, un contrast extraordinar și culori vii, frumoase.
  • XR Backlight Master Drive: Bazată pe Cognitive Processor XR™, tehnologia XR Backlight Master Drive utilizează un algoritm pentru reglarea intensității luminoase locale dezvoltat de Sony pentru a controla mii de Mini LED-uri de dimensiuni mici ulta-dense cu precizie și independență absolută, oferind luminozitate extraordinară, interval dinamic impresionant, negru intens și tonuri medii naturale.
  • Acoustic Surface Audio+™/Acoustic Multi-Audio™: Pentru o experiență audiovizuală cu adevărat imersivă, aceste funcționalități de top asigură faptul că sunetul se potrivește perfect cu imaginile redate pe ecran.
  • Tehnologia 360 Spatial Sound Personalizer: În combinație cu televizoareleBRAVIA XR, această tehnologie oferă o experiență de sunet spațial perfect optimizată pentru boxele cu bandă de fixare după gât, precum model Sony SRS-NS7, dar și pentru modelele selectate de căști Sony – toate cu un proces de configurare redus la minimum. Aplicațiile dedicate personalizează chiar și câmpul de sunet cinematografic analizând forma individuală a urechii utilizatorului.
  • Experiență îmbunătățită cu produsele Sony din gama de sunet: Noile televizoare Sony din gama BRAVIA XR se potrivesc perfect cu o serie de produse Sony din gama de sunet, precum sistemul home theatre HT-A9sau bara de sunet HT-A7000360 Spatial Sound Mapping, o nouă frontieră a tehnologiei sunetului spațial, este cea mai recentă adiție pentru modelele HT-A7000. Prin calibrarea sunetului în funcție de camera de vizionare aleasă, tehnologia creează mai multe boxe fantomă, poziționate optim pentru a forma un câmp de sunet cinematic mai extins și mai imersiv. Datorită funcționalității Acoustic Center Sync, un televizor BRAVIA XR joacă rolul de canal central al sistemului Home Theatre sau al barei de sunet, ca parte a configurării 360 Spatial Sound Mapping, permițând sunetului să se sincronizeze perfect cu imaginile de pe ecran.

BRAVIA CAM6Această tehnologie inovatoare asigură faptul că utilizatorii au întotdeauna cea mai bună poziționare în ansamblul locuinței, optimizând calitatea imaginii și a sunetului. BRAVIA CAM of

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *