Soarele incalzeste tot pamantul

Puterea soarelui nu se poate exprima in cuvinte sau masura in vreo unitate de masura, tocmai de aceea egiptenii il considerau rege si se inchinau lui. Si la noi, la romani, exista cultul soarelui. Intreaga noastra existenta se orienteaza dupa soare si el era ceasornicul universal, cand nu existau instrumente de masurare a timpului. Oamenii ii analizau pozitia de pe cer si stabileau ora exacta. La rasaritul soarelui stim ca incepe o noua zi si ne pregatim fizic si sufleteste pentru ea. La asfintit ne reintoarcem acasa, pregatindu-ne de odihna.

Multe dintre iile si costumele noastre populare sunt impodobite cu motive solare. Soarele este omniprezent in cultura populara, el aparand si pe ouale incondeiate si pe portile sculptate in lemn ale maramuresenilor. Se spune ca mama romanca, isi infatisa pruncul abia nascut soarelui, implorandu-l sa il binecuvanteze si sa ii dea noroc in viata si sanatate. Exista si multe superstitii legate de astrul solar: nu se lasa gunoiul in fata soarelui (Acesta credinta are si explicatie practica. Gunoiul se poate descompune, iar efectul este dezastruos.) si nu se arata cu degetul catre soare. Soarele este invocat in descantece si doine si este protagonistul legendelor si baladelor.

La granita dintre magie si credinta este situat si obiceiul oamenilor de a se inchina la rasarit sau de a rosti formula :„Sinte, Soare, ajute-ne!” la inceputul fiecarei zile. Trista legenda a Soarelui care s-a indragostit de sora lui, Luna, iar Tatal Atotputernic i-a despartit pentru totdeauna are rol dual: -de a explica estetic aparitia zilei si a noptii -de a depune marturie despre durerea pe care o provoaca o iubire imposibila sau interzisa. Soarele strabate Pamantul de la un capat la altul stralucind cu aceeasi putere si daruindu-si lumina si caldura. Pai, daca el este in stare de toate aceste minuni poate sa incalzeasca si casele noastre si sa puna in functiune un aspirator, o masina de calcat, o masina de facut paine! Razele lui tot cad pe acoperis, orice ai face. Nu le lasa sa isi risipeasca energia degeaba, ci cumpara acumulatori panouri solare si panouri solare si foloseste forta acestui urias al planetei! Incerc un sentiment de mandrie ca omul acesta firav, adevarata trestie ganditoare, stapaneste prin puterea mintii forta apelor si a soarelui, pluteste deasupra pamantului.

Ca sa se ajunga aici, s-au facut mute cercetari si experimente si au fost oameni care au jertfit tot ce aveau mai scump. Pentru luptele grele date de omenire sa supuna energia solara si sa o subordoneze nevoilor sale se cuvine sa ne servim si noi din felia uriasa cu energie solara, din care pot lua toti, fara sa se termine. Din fericire, orice om isi poate monta panouri solare, fiindca ele sunt disponibile in magazine. Fdsenergy.ro vinde numai panouri originale, acumulatori de calitate premium si cele mai bune accesorii pentru o energie solara de calitate. Ca sa incurajeze consumul pe scara larga al energiei solare, gratuite si ecologie, acelasi furnizor asigura transportul marfurilor comandate de pe site-ul lui oriunde in tara. Ca ajutorul sa fie si mai mare, la o comanda de peste 200 de lei, livrarea este gratuita.

In cazul in care aveti vreo dilema legata de alegerea unui produs sau de cumpararea tuturor componentelor unui sistem de alimentare solara eficient, operatorul de vanzari raspunde pe inteles la toate intrebarile voastre. Nu ai cum sa nu fii mandru, stiind ca locuinta ta este alimentata direct de la soare, iar intreruperea are loc in mod exceptional: daca apocalipsa se desfasoara conform descrierii eminesciene din Scrisoarea I: -soarele se inroseste si isi pierde putin cate putin stralucirea -astrul este acoperit de nori -intunericul cuprinde din nou lumea -planetele ingheata.

Apocalipsa poate fi numai in imaginatia noastra, gandindu-ne ca functioneaza legea paritatii si tot ce a inceput are si un sfarsit. Pana atunci sa ne bucuram de viata, de sanatate, de soare si de aer curat, de zacamantul inepuizabil de caldura si lumina solara! In cazul in care nu avem cultul soarelui, nu este tarziu sa ne initiem in cultul energiei solare! Soarele isi asteapta cuminte beneficiarii carora sa le ofere din belsug: apa calda, lumina si caldura in casa, iar ca drept multumire sa poata trage si el cu ochiul la fericirea din camin, fiindca el este un luminator ratacitor, fara casa si masa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *