Slabi sau puternici, suntem cu totii oameni

Daca ar fi sa dau o definitie a omului, clar nu as sti daca sa incep cu punctele tari ale unei persoane sau pur si simplu cu slabiciunile prezente in fiinta umana, gata oricand sa domine si sa corupa ratiunea. Poate ca imbinarea dintre taria de caracter, stapanirea de sine si momentele nedorite cu emotii puternice si frustrari proprii ar reprezenta echilibrul perfect, insa cu toate astea eu nu sunt sigur, fiindca uneori vad oameni puternici, indiferenti si reci, scufundandu-se in propria melancolie, transformandu-se vizibil, lasandu-si slabiciunile prada privitorilor, adesea neinitiati in trairile persoanei aflate in cauza.

Prezentul ne condamna mereu sa aruncam un ochi trecutului. Ce-a fost de mult ne bantuie imaginatia, lasand parca goluri ce le simtim doar in prezent, fiindca orice concluzie e trasa adesea doar dupa ce faptul e consumat. Adesea increderea in propriile actiuni ne fac sa devenim persoane tari, atitudine in cazul careia nimic nu ne-ar putea face sa suferim, amintim si sa regretam gandindu-ne la trecut. Poze vechi ori randuri scrise, amintiri sau simple ramasite reprezinta nucleul declansator al piedicilor care uneori simt ca ma doboara. De la puternic la slab e doar un simplu pas, adesea inevitabil.

Mi-a placut sa cred mereu ca viitorul ni-l proiectam in functie de ceea ce suntem cu adevarat capabili. Imi place sa cred ca nimic nu e intamplator si chiar daca uneori cu un nod puternic in gat imi spun asa a fost sa fie, caut explicatii si solutii starilor de moment pe care fie ca vreau, fie ca nu le port in inima mereu.

Orice moment in care ne simtim puternici ajunge adesea sa fie taxat de stari ce par sa doreasca a ne pune la incercare. Eforturile sunt adesea rasplatite cu rezultate pe masura insa cu totii suntem oameni si fie ca ne place sau nu avem momente cand suntem slabi si altele in care suntem tari. Problema e ca nu ni le vom putea alege niciodata in functie de necesitate…

Sursa FOTO

2 thoughts on “Slabi sau puternici, suntem cu totii oameni”

 1. Eu vreau sa cred ca toti oamenii sunt puternici. Suntem slabi atunci cand ne aflam in posturi incerte si in situatii care par a fi fara rezolvare. Suntem slabi cand ne simtim singuri si cand problemele ce le intampinam par a fi greu de carat in spate. De fapt totul are o solutie dar probabil ca in situatiile respective nu putem gandi totul la rece, cu calm si rabdare.

  Nu suntem slabi cand ne aratam slabiciunea iar indiferenta sau atitudinea rece nu ne face mai puternici. Suntem puternici atunci cand ne asumam tot ceea ce facem, cand ajutam, cand sprijinim, cand cautam raspunsuri, cand rezolvam ceea ce poate altii abandoneaza.

  Suntem puternici cand stim sa ne aratam sentimentele in loc sa le ascundem, cand deschidem cutia cu amintiri si le lasam sa ne ocupe mintea si sufletul. Amintirile sunt hrana pentru suflet. Tocmai din acest motiv trecutul are un sens si cateodata merita sa mai privim in urma, sa ne mai amintim de un zambet, o iubire sau o lacrima tarzie. Din actiunile din trecut mereu invatam ceva. Prezentul poate fi mai bun datorita trecutului care are grija sa ne educe.

  Intr-o oarecare masura, este firesc sa avem perioade in care sa simtim ca anumite intamplari, evenimente, pur si simplu ne doboara. Suntem oameni. Iubim. Simtim. Traim. Gandim. Actionam. Obosim. Nu de putine ori simtim nevoia sa stim ca suntem ascultati, ca avem un om alaturi, pe care sa il iubim si care sa ne fie jumatate. Jumatate de trup si suflet.

  Oamenii slabi devin puternici.

  1. Ruxandra am citit cu interes intregul comentariu si sincer pentru cateva momente chiar nu am stiut ce sa-ti raspund. Mi-ar placea sa cred ca oamenii slabi devin puternici. Poate ca e adevarat, poate ca vointa si conditia existentei lor ii face sa devina puternici, fata de ei insisi si fata de cei din jur.
   Poate ca unele evenimente sunt menite sa intareasca oamenii in timp ce altele sa-i faca sa-si arate slabiciunile.
   Si eu vreau sa cred a toti oamenii sunt puternici. Iubim. Simtim. Traim. Gandim. Actionam. Obosim… Poate chiar aceasta insiruire ne face sa fim puternici. Poate ca noi ne percepem ca pe niste oameni slabi, dar poate cei din jurul nostru vad altceva si cred ca asta ar trebui sa ne faca sa mergem mai departe.
   Cheers! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.