Sfaturi pentru dinti sanatosi

Deseori primim tot felul de sfaturi care ne ajuta sa pastram o igiena orala asa cum ar trebui, asa cum ar fi normal.  Cu totii vrem sa avem dinti puternici si sanatosi, sa ii surprindem pe cei din jurul nostru cu un zambet de invidiat si sa nu ne plangem de faptul ca ne dor dintii sau maselele.

Sunt insa momente in care apelam la medicii dentisti, chiar daca avem grija de sanatatea cavitatii bucale. Daca de exemplu ai nevoie de un detartraj, lasa profesionistii sa se ocupe de detartraj  Daca ai nevoie de o extractie, la fel. Sunt o multime de cazuri in care trebuie sa apelezi la un medic stomatolog, deoarece nu poti si nu trebuie sa incerci de unul/de una singur/a.

Daca vrei insa sa stii cum iti poti pastra dintii frumosi si sanatosi, te putem ajuta cu o serie de sfaturi.

  • Nu iti folosi dintii pentru a rupe etichetele hainelor, pentru a sparge alune sau fistic sau pentru tot felul de astfel de activitati care pun presiune pe dintii tai. Sunt unelte potrivite pentru astfel de activitati, deci nu trebuie sa iti transformi dintii in unelte.
  • Periza-ti dintii de cel putin 2 ori pe zi. E important sa faci aceasta activitate dupa fiecare masa, insa, nu poti de fiecare data. Insa, recomandat este sa te speli pe dinti dimineata si seara, daca vrei un zambet frumos
  • Foloseste o pasta de dinti de calitate. Pe piata sunt o multime de companii care comercializeaza pasta de dinti. Nu toata pasta de dinti este de calitate, fapt pentru care trebuie sa o alegi pe cea mai buna pentru sanatatea dintilor tai.
  • Si ata dentara joaca un rol importantant. Curata si spatiul interdentar, chiar daca iti poate lua 4-5 minute aceasta activitate.

Acestea sunt cateva sfaturi care iti pot fi de folos daca vrei sa ai o dantura frumoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *