Second Hand vs Refurbished

Calculator Acer Veriton M421GNu toti isi permit sa-si cumpere produse electronice noi, fapt pentru care unii opteaza pentru produsele second hand sau pentru cele refurbished. De multe ori, oamenii confunda produsele second hand cu cele refurbished. Ele insa nu sunt la fel, ci sunt o serie de diferente intre ele. Inainte insa, vrem sa-ti spunem ce sunt produsele refurbished. Acestea sunt produsele care dupa ce au fost vandute sau reintors la furnizor. De ce? Unele au fost luate pentru teste, demonstratii, etc., altele returnate din alte motive. Ideea e ca inainte de a fi vandute, aceste produse sunt verificate si reconditionate.

Primele diferente despre care vrem sa vorbim tin de garantie. Asa cum bine stii, cand cumperi un produs la mana a doua, de multe ori acesta nu vine cu garantie, ceea ce nu e cel mai de dorit pentru tine. Produsele refurbished insa vin de fiecare data cu garantie, fapt pentru care ar trebui sa ai mai mare incredere sa le cumperi.

Un alt aspect ce diferentiaza aceste doua tipuri de produse tine de starea lor tehnica. Produsele refurbished arata ca noi atunci cand sunt cumparate. Ele pot avea mici schimbari, dar arata foarte bine si nu sunt folosite pentru foarte mult timp. Produsele second hand pot arata putin mai deteriorate si de cele mai multe ori au fost folosite de ceva timp.

Produsele refurbished difera de cele second hand si in ceea ce priveste suportul tehnic primit dupa achizitiionare. Produsele refurbished vin la la pachet cu suport tehnic din partea producatorului, pe cand in cazul produselor second hand nu ai parte de un astfel de suport.

Analizeaza bine ambele variante si alege sa cumperi produsele pe care le crezi cele mai potrivite pentru tine, pentru ceea ce ai tu nevoie. Ia insa in calcul atat avantajele cat si dezavantajele. Pentru mai multe detalii, vezi aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *