Responsabilitate si un viitor mai verde prin colectarea selectiva si reciclare

In fiecare secunda locuitorii planetei consuma cate ceva. Fie ca este vorba despre alimente sau o foaie de hartie, putem spune ca suntem cei mai mari consumatori de resurse naturale si artificiale de pe glob. Aceste lucruri nu sunt insa fara consecinte. Consumul ridicat de resurse, repcum si indiferenta fata de reciclare si de colectarea selectiva au rezultate dezastruoase pentru planeta. Si, pana la descoperirea unor lumi noi, aceasta este singura casa pe care o avem. Urmarim ingroziti ceea ce se intampla la nivel global. Furtuni si inundatii devastatoare, incendii care distrug milioane de hectare de padure si ucid atat animale, cat si vieti omenesti – toate acestea sunt si rezultatul unei neglijente criminale din partea omului in ceea ce priveste consumul si modul in care “facem curatenie” dupa noi.

Nu irositi, aplicati regulile de colectare selectiva, reciclati cand este posibil! Acestea sunt cateva dintre dintre modalitatile de a pastra si mentine resursele naturale, in beneficiul nostru, a mediului in care traim, dar mai ales a generatiilor viitoare. Reutilizarea si revalorificarea deseurilor – de la hartie la aluminiu, de la sticla la lemn, de la medicamente la baterii uzate – contribuie la imbunatatirea vietii oraselor noastre, la protejarea peisajului, la reducerea impactului asupra mediului. Aceste lucruri se pot face simplu, cu putine cunostinte, bunavointa si cosuri colectare selectiva speciale. La magazinul online Sanito.ro veti gasi cosuri gunoi pentru deseurile menajere, cat si pentru cele ce pot fi reciclate si valorificate precum hartia sau alte elemente amintite mai sus.  La acest magazin, veti gasi cosuri de mici dimensiuni, ideale pentru spatii rezidentiale, repcum si pentru companii sau institutii, precum si eurocontainere si pubele ce pot fi folosite in parcuri sau orice loc exterior.

De sexemplu, cu un design modern si de foarte buna calitate, fabricat din otel inoxidabil, BAERUM A este un cos de reciclare compact, ce se poate adapta diferitelor locatii. Acest model dispune de un capac detasabil si cu 4 compartimente colorate interioare, pentru o separare mai usoara a deseurilor. Acest cos se poate personaliza cu autocolante pentru reciclare. O alta alternativa la acest model realizat din metal ultra rezistent, este BAERUM B. Aceste cosuri au urmatoarele dimensiuni: 4×30 litri / 39×70 cm. Culorile si inscriptionarile pot fi personalizate. Pe site-ul sanito.ro exista o gama mare de cosuri pentru orice fel de utilizare si cu orice tip de design.

Comisia Europeana subliniaza necesitatea reducerii semnificative a deseurilor pana in anul 2030. Obiectivul este reciclarea a 65% din deseurile municipale, 75% din deseurile de ambalaje si reducerea la 10% a celor care ajung in depozitele de deseuri. Conform datelor Comisiei, prevenirea si reutilizarea deseurilor pot genera economii nete pentru intreprinderi de pana la 600 de miliarde de euro in Europa, 8% din cifra de afaceri, reducand in acelasi timp emisiile anuale de gaze cu efect de sera cu 2- 4%. Mai mult, punerea in aplicare a unor masuri suplimentare pentru cresterea productivitatii resurselor cu 30% pana in 2030 ar putea creste PIB cu aproape 1% si crearea a peste 2 milioane de locuri de munca.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care este important sa imbunatatim comunicarea si sa invatam gandirea circulara a elementelor pe care le folosim in viata de zi cu zi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *