Rautatea unora nu e chiar cel mai relevant feedback negativ dupa care ne putem ghida activitatea

behind_the_maskNu-s putine zilele acelea in care m-am tot gandit daca in viata e bine sa fii anonim sau sa beneficiezi de notorietatea pe care unele activitati ti-o pot aduce. In incercarile de a pune lucrurile in balanta si a le compara, am tot gasit avantaje si dezavantaje pentru fiecare dintre cele doua variante la care am meditat. Si chiar daca aparent nativ unii ar alege sa fie populari iar altii, parte din marea masa, grija pentru propria imagine exista iar frica de feedback’uri genereaza cel mai adesea reactii introvertite din partea unora.

Eu unul consider ca am cunoscut persoane ce se situeaza in ambele tabere iar asta ma incanta deoarece, fiecare caracter are ceva unic, ceva aparte, ceva cu care se identifica. Telurile si idealurile par adesea a fi marete pentru ambele tipuri de persoane. Atat cele care doresc sa ramana anonime cat si pentru cei care fac din popularitatea o goana fulminanta dupa succes. Poate ca singura diferenta majora pe care am vazut-o la persoanele cunoscute, oarecum populare, care-si fac un brand din propria lor identitate este capacitatea de a distinge feedbackurile negative de rautatea pe care unii o au si pe care o impart in stanga si-n dreapta. Asta pentru ca eticheteaza rautatea ca pe un alt obstacol in calea spre succes, si nu aleg sa ia lucrurile la modul acela personal, interpretand situatia extrem de sentimental, asa cum cel mai adesea o fac cei ce poate se victimizeaza ori aleg sa isi asunda cat mai mult identitatea.

Poate ca societatea contemporana ajunge sa fie una mult mai capitalista, poate ca astazi fiecare ajunge sa fie administratorul propriei sale imagini, insa eu unul cred ca ascunderea in spatele unui nickname ori inactivitatea, tin de comoditate si mai putin de teama de a primi feedbackuri negative. Si ca sa inchei intr-o nota optimista as spune ca rautatea oamenilor a fost si va fi prezenta mereu, iar feedbackurile negative transmise fara sens vor fi eclipsate garantat de feedbackurile pozitive reale, venite din partea celor cu care am interactionat ori fie am lucrat la diverse proiecte. La urma urmei, valoarea unei persoane este evaluata urmarind performantele pe care aceasta le-a obtinut!

Sursa FOTO: goo.gl/XhtJmV

Leave a Reply

Your email address will not be published.