Ce e mai greu… Sa ramai sau sa pleci? (din viata oamenilor)

journeyNiciodata nu m-am gandit inainte ca va veni ziua in care poate voi fi nevoit sa iau o decizie care uneori ma va distanta de o persoana in timp ce alteori m-ar apropia poate mai mult decat as crede. Buna mea prietena Elena (cine nu o cunoaste, are timp – eu nu regret ca am cunoscut-o) a lansat ieri o intrebare interesanta, simpla dar in acelasi timp complicat de argumentat – “Oare ce e mai greu… Sa ramai sau sa pleci?” evident, din viata unei persoane.

Daca ma intrebati pe mine as alege fara sa ma gandesc prea mult a doua varianta, cea in care hotarasti sa pleci din viata unei persoane deoarece in majoritatea cazurilor iti e aproape imposibil sa te intorci. Si sincer, e destul de greu mai ales ca uneori ajungem sa regretam deciziile luate, aruncandu-ne singuri intr-un colt al singuratatii voite si plina de indiferenta oamenilor pe care ajungem sa-i lasam asa cum probabil i-am gasit candva, cautandu-i sau pur si simplu gasindu-i la intamplare. Si cred ca tuturor ne-a fost dat sa renuntam la persoane care desi au tinut la noi sau pur si simplu ne priveau cu incredere, au ajuns sa fie dezamagite de decizii bruste si poate prea sincere, care involuntar au ajuns sa le raneasca farama de speranta si iluzie pe care si-o faceau vis-a-vis de persoana noastra. 

Sa raman? am incercat uneori dar nu mi-a reusit aproape niciodata pentru ca desi dorindu-mi sa schimb ceva, argumentele nu mi-au fost poate la indemana sa reusesc reapropiere de oamenii fata de care am incercat sa simt uneori poate ceva mai mult decat ar fi trebuit. Si desi sunt usor indiferent in fata multor situatii si a multor probleme, atasamentul ajunge sa se vada adesea in fata ochilor care uneori intelegeau altceva decat eu mi-as fi dorit. Dar m-am obisnuit cu situatiile in care desi-mi faceam planuri peste planuri soarta ma readucea la realitate, trezindu-ma poate prea devreme din visele frumoase in care incercam sa pasesc.

La statusul cu pricina de la care practic izvoraste si aceast articol, Elena a primit raspunsuri si argumente la ambele variante – pentru ca e si normal, oamenii gandesc diferit si chiar daca e sa gandeasca la fel, aduc argumente care ii diferentiaza si care ii fac sa fie unici. Citindu-le cu interes, in dorinta de a gasi ceva care sa ma reprezinte, mi-am dat seama ca totul este de fapt o alegere personala iar decizia ar trebui sa stea in propriile maini, sau macar in gand deoarece amprenta oamenilor este mai mereu diferita de la caz la caz in vietile fiecaruia. Personal mi-as fi dorit ca-n unele zile sa nu cunosc oameni care aveau ca mai apoi sa ma raneasca si sa ma faca sa cred ca si daca as fi vrut sa iasa mai bine, nu s-ar fi putut, in timp ce uneori altii au ajuns sa ma uimeasca cu atitudinea lor fara ca eu sa le cer asta, fermecandu-ma si in acelasi timp indragindu-i fara sa ma gandesc prea mult.

Am spus adesea ca oamenii vin, stau si pleaca in vietile noastre si ca nu cred in  ideologii si perceptii cum ca unii ar fi meniti sa fie alaturi de noi tot timpul. Oamenii se schimba, la fel cum si noi luam decizii care uneori ne fac sa parasim persoane dragi pentru a ne urma “calatoria” in timp ce in alte situatii ajungem sa stam langa acele chipuri, sperand ca poate maine va fi mai bine ca azi, traind cu speranta ca ce-ti e dat sa traiesti, trebuie sa traiesti pana la capat.

Ce e mai greu? Sa ramai sau sa pleci din viata unei persoane? 

Sursa FOTO

7 thoughts on “Ce e mai greu… Sa ramai sau sa pleci? (din viata oamenilor)”

  1. Sa stii ca ambele variante sunt grele uneori. E posibil sa vrei sa pleci din viata cuiva, dar sa nu te lase imprejurarile. In cazul asta, e foarte greu sa vezi in fiecare zi pe cineva pe care nu-l mai ai la suflet. Pe de alta parte, e greu si sa pleci, mai ales daca e vorba de o persoana la care ai tinut foarte mult si care ti-a fost alaturi. Pur si simplu trebuie sa alegi sa petreci timpul cu persoanele cu care iti face placere sa stai, cu oamenii in preajma carora te simti tu bine si in largul tau. Nimeni nu e de neinlocuit si totodata fiecare e unic, dar la un moment dat…trebuie sa alegi.

    1. Lidia cu siguranta nimeni nu e de neinlocuit si la un moment dat alegem sa ramanem sau sa plecam din viata cuiva. Oricum e propria noastra decizie si ca in mai toate cazurile, ne asumam consecintele. In general n-am stat prea mult sa ma gandesc atunci cand mi-a fost dat sa ma decid ce sa fac. Cand am simtit nevoia am ramas (chiar daca mai apoi mi-am dat seama ca am facut acest sacrificiu degeaba) in timp ce alteori am plecat fara sa ma mai uit o clipa in urma, la ce a ramas.

  2. Nu stiu de ce oamenii aleg sa plece. Mai ales atunci cand aparent totul merge bine. Nu inteleg, asa cum nu inteleg de ce unii oameni pleaca fara sa spuna de ce, fara sa lase macar o explicatie. Daca ma intrebi pe mine, eu aleg sa raman, pentru ca imi place sa raman acolo unde stiu ca e nevoie de mine. Imi place sa raman langa oamenii de care ma atasez, nu sa plec fara un cuvant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *