Pozitia in care dormi, criteriu determinant in alegerea tipului de saltea

Pozitia in care dormi este unul dintre cele mai importante criterii ce trebuie avut in vedere in momentul in care se achizitioneaza o saltea. Acest criteriu influenteaza foarte mult calitatea somnului motiv pentru care salteaua trebuie aleasa in functie de acesta. Avand in vedere acest lucru iata care sunt cele mai potrivite modele de saltea ce pot fi achizitionate in functie de pozitia de dormit.

In cazul in care dormi pe spate atunci trebuie sa alegi o saltea care sa ofere sustinerea corecta a corpului si implicit a coloanei vertebrale. Aceasta nu trebuie sa fie moale pentru a nu permite afundarea corpului, o saltea cu un grad ridicat de rigiditate fiind alegerea perfecta in cazul in care dormi pe spate in mare parte din timpul pe care il aloci somnului.

Daca iti place sa dormi pe burta atunci trebuie sa achizitionezi o saltea care sa ofere corpului o sustinere uniforma pentru ca aceasta pozitie de dormit pune foarte mare presiune pe saltea. Avand in vedere acest lucru aceasta trebuie sa fie mai inalta decat limita normala pentru a putea rezista cat mai bine presiunii exercitate. De asemenea sub nici o forma salteaua destinata acestei pozitii de dormit nu trebuie sa fie moale.

In cazul in care dormitul pe o parte este pozitia ta preferata de somn atunci va trebui sa achizitionezi o saltea moale, care se modeleaza dupa forma corpului si care nu pune presiune pe corp. Salteaua din spuma cu memorie este alegerea perfecta in cazul in care preferi sa dormi in aceasta pozitie.

Acestea sunt in concluzie sfaturile de care trebuie sa tii cont pentru a putea achizitiona o saltea care sa iti ofere confortul de care ai nevoie in timp ce dormi. Asa cum spuneam si mai sus, pozitia in care dormi joaca un rol extrem de important in confortul din timpul somnului motiv pentru care acest criteriu trebuie avut in vedere in momentul in care se alege modelul de saltea ce urmeaza sa fie achizitionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *