Povestile vor trezi mereu amintiri…

shadow storyUneori se intampla sa fie dimineata iar alteori dupa amiaza… Uneori seara iar in alte momente ora pare sa nici nu mai conteze. Asta poate din cauza faptului ca deseori, povestilor pe care fie ajungi sa le asculti ori sa le graiesti, le este dat sa aibe un farmec aparte, care de cele mai multe ori nu face nimic altceva decat sa-ti trezeasca fel si fel de amintiri in care adesea te intrebi de ce a fost asa si nu invers, ori poate de ce n-ai procedat altfel decat in acel moment.

Cu toate astea mai de fiecare data, rememorarea experientelor mai mult sau mai putin amuzante, a reprezentat mai mult decat un moment de reflectie pe care l-am petrecut singur sau impreuna cu cineva drag. Des sau mai rar, ajung sa trag concluzii, amuzandu-ma de oamenii si intamplarile care la urma urmei imi alcatuiesc trecutul, parte de care adesea sunt mandru, mai ales datorita experientelor de tot felul care acum ajung sa ma formeze ca individ.

Indiferent daca mi-a fost dat sa le spun ori sa le ascult, povestile au avut parca acel farmec aparte care au trezit fel si fel de amintiri, unele vrand parca sa le transform intr-un prezent pe care as mai vrea sa-l simt macar o data. Cu toate astea, inramate si puse parca la conservare, unele dintre povesti par sa contina oameni pe care prezentul nu-i mai poate avea, oameni care au ales sa uite alti oameni, mergand pe fel si fel de cai incompatibile cu dorintele si asteptarile mele. Dar chiar si asa ei sunt totusi parte din poveste, poveste pe care in unele momente poate iti vine greu sa o spui. Trecand peste asta, de multe ori mi-a fost dat sa-mi doresc sa-i uit dar chiar si asa m-am gandit ca amintirea ajunge sa fie una dintre cele mai de pret puteri ale omului pe care acesta le are.

Acum privind la locurile-n care parte din mine a fost prezenta mult timp, ma tot gandesc fel si fel de momente pe care si de acum inainte le voi povesti cu drag. Si asta pentru ca mai mereu am iubit sa-mi aduc aminte cu de trecut cu zambetul pe buze… acea parte a timpului pe care insusita in povesti iti va trezi mereu amintiri pe care zic eu ca ar fi pacat sa le uiti indiferent de deznodamant.

Sursa FOTO

One thought on “Povestile vor trezi mereu amintiri…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *