Pentru o lume mai curata trebuie sa facem colectare separata

Uneori se poate intampla ca, in graba sau confuzie, sa aruncam chitantele sau hartia alimentara murdara in cosuri colectare selectiva, fara sa ne gandim ca acele elemente vor contamina toata hartia stransa pentru reciclare. Chiar si in ziua de azi sunt multe greseli care se fac atunci cand se face reciclarea, chiar daca avem la dispozitie foarte multe informatii cu privire la acest proces. In general, pe cosurile de colectare se vor gasi indicatii cu privire la ce materiale trebuie sa ajunga in acel cos. Totusi, inainte de a arunca aceste materiale intr-un astfel de cos, ar fi bine sa va informati exact.

Materialele ce pot fi reciclate sunt plasticul, sticla, aluminiul, hartia, cartonul etc. In masura in care este posibil, ar fi bine sa le alegem corespunzator pentru a le arunca in cosuri gunoi speciale, precum cele oferite de magazinul online sanito.ro. La acest magazin, cunoscut de mii de clienti din intreaga tara, sunt disponibile si eurocontainere si pubele, dar si multe alte produse de igienizare eficiente.

Dintre toate materialele care pot fi reciclate, plasticul este cel mai susceptilbil pentru a fi folosit in reciclarea completa. Toate recipientele din plastic (sticle si borcane, tavi de plastic etc) pot fi reciclate corespunzator. Mai mult, unele au specificat pe ele faptul ca pot fi reciclate. Pe de alta parte, nu diferentiati in containerul pentru plastic toate acele deseuri care au reziduuri de materiale organice, de exemplu, alimente care ar putea fermenta in cos sau reziduuri de substante periculoase, cum ar fi vopselele si substante lipicioase. Este foarte important sa stim ca toate recipientele trebuie curatate si golite. Indepartati etichetele de hartie daca recipientele au asa ceva.

Sticla este un alt produs ce poate fi usor reciclat. Sticlele, paharele, borcanele de sticla trebuie sa ajunga direct in cosul de sticla. Atentie insa: nu trebuie sa aruncati si becuri, neon, oglinzi, pahare de cristal. Aceste obiecte nu intra in categoria sticla. La fel ca si recipientele de plastic, si cele de sticla trebuie curatate inainte de a fi amplasate in cosurile speciale pentru colectare selectiva. Orice urma de murdarie poate sa contamineze produsul.

Cat despre hartie si carton, puteti recicla ziare, cutii, dar si caiete, cutii de lapte, sucuri de fructe, cofraje de oua din carton si asa mai departe. Nu aruncati in acest cos acele produse de catering din hartie care au fost deja contaminate si care nu mai pot fi curatate. Comprimati cutiile pentru a reduce ambalajele mari in bucati mici.

Aluminiul este gasit in conserve si doze de suc sau bauturi alcoolice. Curatati totul bine inainte de a arunca recipientul respectiv.

In orice caz, inainte de a cumpara un produs, intrebati-va intotdeauna daca este cu adevarat util si inainte de a aduna obiectele pentru colectare selectiva, intrebati-va daca acestea pot avea o a doua viata.

La magazinul sanito.ro veti gasi recipiente rezistente si de calitate, unde veti putea arunca toate elementele specificate mai sus. Aceste cosuri de gunoi au stickere care va informeaza despre ce trebuie aruncat in fiecare cos in parte, sau sunt realizate in culorile corecte, pentru a face ca totul sa fie mai usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *