Panouri radiante infrarosu pentru incalzirea eficienta a locuintei

Motivele din spatele popularitatii in crestere a panourilor radiante cu infrarosu sunt usurinta de instalare, incalzirea rapida, neridicarea praful, consumul mic de energie, precum si efectul benefic asupra sanatatii.

Cu un consum asemeni unui cazan cu peleti, cel mai economic sistem de incalzire pana la aparitia panourilor radiante, beneficiezi de o incalzire sanatoasa, fara sa ai de a face cu depozitarea si transportul unei cantitati foarte mari de peleti.

Panourile radiante infrarosu sunt foarte fine, avand o grosime de cativa milimetri, putand fi chiar vopsite cu o vopsea de calitate, in asa fel incat sa serveasca decorului camerei. Acestea, dupa punerea in functiune, radiaza caldura persoanelor si obiectelor prezente in camera. Temperatura maxima de functionare este atinsa foarte repede, in aproximativ 5 minute.

In acelasi timp, ne scapa si de povara conductelor si a altor accesorii nedorite, asigurandu-ne totodata linistea ca nu vom sari in aer, neexistant nici un fel de risc de acest gen. Nefiind nevoie de un ventilator pentru miscarea aerului din incapere, se asigura un consum minim de energie, zgomotul fiind inexistent pe timpul functionarii.

Cu un termostat instalat pe fiecare camera, se poate stabili temperaturi zonale diferite. Astfel, ca de exemplu, putem regla o temperatura in sufragerie si o alta in camera copilului.  Aerul din camera va ajunge la o temperatura confortabila foarte rapid, in doar cateva minute.

Radiatiile infrarosii emise, produc o serie de efecte benefice organismului, efectele benefice rasfrangandu-se si asupra plantelor, fata de care tine locul soarelui.

Efectele benefice pentru organism sunt multiple. Astfel, printre acestea se numara: intareste sistemul imunitar, imbunatateste circulatia sangvina, echilibreaza tensiunea arteriara, amelioreaza si calmeaza durerile reumatice, conduce la o mai buna eliminare a metalelor grele din organism, imbunatateste respiratia si uneori elimina sforaitul, previne aparitia diverselor efecte negative ale bolilor geriatrice, conduce la eliminarea totala a microbilor, virusilor, bacteriilor si acarienilor, ajuta la prevenirea cancerului, previne aparitia nodulilor limfatici, amelioreaza astmul si conduce la prevenirea unei game larigi de alergii.

In ceea ce priveste consumul, un panou radiant infrarosu de 800w, necesar pentru incalzirea unei camera de pana la 15 mp, consuma aproximativ 80 lei lunar. Acest lucru este extraordinar. Stim cu totii care este consumul altor a aparate de pe piata.

Pe langa consumul mic, acest apart ne scapa si de grija si costurile de intretiere a sistemului de incalzire, avand totodata, o durata de viata foarte mare, peste 20 ani.

Pentru mai multe detalii tehnice intrati pe www.panouri-radiante-infrarosii.ro . Oamenii sunt profesionisti si cu siguranta va vor lamuri sub toate aspectele.

Acestea fiind supuse, analizati-va asteptarile si alegeti sistemul de incalzire care vi se potriveste.

2 thoughts on “Panouri radiante infrarosu pentru incalzirea eficienta a locuintei”

  1. Eu comercializez astfel de panouri radiante si sa stiti ca, intradevar ,sunt bune. Sunt foarte usor de instalat, consumul este mic, costurile de achizitie sunt mici si sunt foarte fiabile(au o durata de viata de peste 20 ani).

    1. Eu zic ca e o alternativa care merita incercata 😀 cel putin ca si proiect “pilot”. Cu siguranta in Romania lumea e inca putin sceptica in legatura cu acest subiect…

Leave a Reply

Your email address will not be published.