Ora de religie din școli să fie oare o problemă așa mare?

Imaginea bisericii în România e în declin de mai mult timp dar oare ora de religie să fie o problemă atât de mare pentru elevii din școlile românești sau am uitat cât de inutile sunt multe dintre materiile ce sunt băgate pe gât elevilor?

articol blogEi bine, cred că majoritatea știrilor din ultima perioadă, mai exact ultimele 7 zile, s-au axat mult pe subiectul “ora de religie în școlile românești”. Poare chiar prea mult aș spune eu, punând în dezbatere un subiect care mai degrabă din cauza mediatizării a început să devină o problemă. Fel și fel de oameni din fel și fel de domenii, începând cu parlamentari și până la persoane din entertainmentul românesc au început să susțină faptul că religia e bine să fie făcută în școli. Alții spun că n-ar trebui să fie obligatorie, motiv pentru care s-a și ajuns ca până vineri, 6 martie, fiecare să se decidă în parte dacă va vrea sau nu să facă această oră la școală.

Cred cu tărie în faptul că în ultimul deceniu în România, biserica și religia în general, au pierdut destul de mult teren, iar asta cred că nu mai reprezintă de mult o noutate pentru mulți dintre noi. Biserica și-a pierdut mult din popularitatea de odinioară, iar eu personal cred că și din valori. Lumea pare să nu mai aibă răbdarea ascultării predicilor care păreau a fi sfinte cândva. Cu toate astea nici sistemul educațional n-a suferit vreun upgrade, pierzând generație de generație elemente fundamentale care ne-au adus în situația în care bacul reprezintă o adevărată provocare a zilelor noastre.

Eu am militat pentru schimbare în nenumărate rânduri, atunci când a venit vorba de sistemul educațional românesc. Ora de religie nu e principala problemă iar de asta sunt sigur. Sistemul ar trebui să genereze propuneri și ar trebui să vegheze asupra implementării măsurilor cele mai corecte în ceea ce privește educația, pentru ca mai apoi să genereze constant un flux al forței de muncă, fapt ce ar contribui desigur la dezvoltarea și creșterea nivelului de trai (aspect destul de neinteresant pentru mulți aflați în Parlament).

Închei prin a cataloga această perioadă ca un punct în care imaginea bisericii și religia au de suferit. Faptul că ajung să apeleze la persoane cu notorietate pentru a încuraja religia în școli, mi se par acțiuni și mai ridicole. Fiecare e liber să decidă singur ce vrea pentru el, însă eu spun că toți cei 12 ani în care am făcut religie nu m-au deranjat, ba mai mult mi-au fost suport în înțelegerea unor aspecte morale și nu numai, ce au contribuit la dezvoltarea mea personală. Cu toate astea cred că ar trebui (asta dacă chiar vrem să schimbăm ceva) să ne axăm pe adevăratele probleme actuale, care prin rezolvare, ne-ar îmbunătăți cu siguranță viața…

Sursa FOTO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *