Oamenii din jurul meu si increderea

Ma gandesc dimineata in timp ce-mi savurez cafeaua, la pranz sau poate seara la oamenii care inseamna cu adevarat ceva pentru mine. Acele persoane care prin simpla lor prezenta, reusesc intr-un mod miraculos si benefic sa schimbe ceva, lasandu-si amprenta asupra starilor mele. Nu sunt multe acele persoane si nici nu vreau sa fie. Intrebari simple m-au facut in timp sa-mi dau seama ca importanta nu este cantitatea persoanelor ce te inconjoara ci calitatea lor.

Starile de spirit si moralul variaza mereu iar optimismul se intampla sa piara atunci cand ti-l doresti mai mult ca orice. Timpul nu iarta asa ca fiecare secunda ar trebui valorificata asa cum noi insine simtim cel mai bine. Fata de persoanele semnificative din viata mea, timpul nu a insemna niciodata nimic deoarece, nu vechimea prieteniei o consider a fi importanta ci deschiderea si curajul de a vorbi orice, oricand o vad a fi importanta, fara eschive sau altele de genul. Cred ca increderea se castiga prin incredere iar dupa cateva situatii neplacute ideile devin mult mai cernute prin experienta astfel incat actiunile bazate pe naivitate n-ar genera la fel de multa insatisfactie ca in trecut. 

Intrebari reciproce, povesti de viata si curiozitati comune ma apropie de cei pe care eu i-as putea numi prieteni. Sunt principalele caracteristici ce-mi plac, ma atrag si pe care le caut la un om. Ma feresc de a dezamagi chiar daca involuntar se intampla sa nu iasa totul perfect. Se intampla sa dezamagesc totusi dar cu toate astea incerc sa repar lucrurile repede. Pentru oamenii speciali din viata mea ajung sa cred ca pot face multe atat timp cat increderea lor in mine si a mea in lor este prezenta.

Ar putea suna ca un articol de ziar sau poate chiar ca o scrisoare din aceia sigilata cu ceara intr-un plic in care nimeni in afara de tine n-as vrea sa se uite. Provocarea de a arata oamenilor cat inseamna pentru mine a fost un exercitiu benefic al imaginatiei mele, imaginatie ce gazduieste zeci de amintiri inramate imaginar si indosariate in perioade frumoase de timp traite intens. De aceea te-as suna astazi, maine sau in fiecare zi sa-ti spun cat de importanta e prezenta ta in viata mea…

Pentru ca unele discutii in miez de noapte imi dau idei, recurg la gesturi simple dar care fac cat o minune prin a imi arata recunostinta fata de oamenii fata de care increderea mea este de mult timp castigata. Multumesc persoanelor speciale din viata mea 🙂

Sursa FOTO

2 thoughts on “Oamenii din jurul meu si increderea”

  1. Daca ar fi articol de ziar, atunci ar intra in Pagina Cititorilor si cu siguranta ar starni niste reactii foarte frumoase cititorilor, asa cum textul tau m-a facut sa zambesc. Dupa sedinta, asa cum ziceam aseara, mi-am facut cafeaua, pe ritmuri de http://www.youtube.com/watch?v=z-HKvYDTpoc&feature=related si cu ceva fum rostogolindu-se in birou am savurat randurile tale ca pe-o gura de aer proaspat inainte sa intru iar in nebuloasa fiecarei zile de ziarist. “Multumesc” ar trebui sa-ti spun si eu, pentru ca esti una dintre persoanele care imi ofera ocazia de-a vedea lucrurile printr-o prisma frumoasa, fara limite si cu mult optimism.
    Asa ca…dintr-o redactie cu ceva zambete, iti multumesc si eu :d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *