O haină impermeabilă te salvează când mergi prin ploaie

O geacă impermeabilă damă este un articol vestimentar absolut necesar pentru protecția eficientă împotriva ploii, indiferent dacă o femeie locuiește într-un mare oraș sau într-o localitate mai micuță din mediul rural.

Cumpără geci de ploaie de fabricație recentă, ca să fii bine protejată de umezeală

Rezistența la apă este cel mai important indicator după care se alege un astfel de articol vestimentar, alături de respirabilitate, dovadă că, mai nou, îmbrăcămintea impermeabilă realizată de către fabricanții cu notorietate internațională, are indicată pe produs inclusiv detalii despre rezistența membranei protective. Ea ar trebui să fie de minim 5.000 mm coloană de apă.

Materialele care au o rezistență medie la umezeală sunt destinate confecționării de geci purtabile în condiții ușoare, nu sunt destinate a face față unor furtuni sau ploi torențiale.

Cu cât o geacă are o greutate ceva mai mare și impermeabilitatea acesteia este mai bună, în timp ce o geacă foarte ușoară face de cele mai multe ori rabat în ceea ce privește performanțele privind  impermeabilitatea și respirabilitatea.

O geacă impermeabilă damă de calitate se poate achiziționa nu dintr-un salon de modă, precum s-ar putea crede, nici de la supermarket, ci mai degrabă dintr-un magazin specializat în comercializarea de articole sportive și de turism.

De aici vom fi sigure că vom putea să ne alegem dintre mai multe modele de astfel de produse pentru vreme rea geaca potrivită, deoarece, spun aceia care se pricep, nu există vreme rea împotriva căreia să nu ne putem proteja cu o îmbrăcăminte outdoor pe măsură. Singura condiție este aceea de a știi cum să o alegem corect.

Alege geaca de ploaie potrivită dintr-un magazin online bun


Există în magazinele online specializate chiar diverse cataloage de produse vestimentare outdoor în care gecile sunt împărțite în funcție de diversele condiții meteo cărora trebuie să le facă față. Iar filtrele de căutare ușurează mult orientarea clientelor spre cele mai potrivite produse, în funcție de nevoile lor concrete.

Nu trebuie să considerăm că asemenea piese vestimentare sunt destinate neapărat doar acelor excursii efectuate în zonele montane primăvara sau toamna, ele putând să ne salveze chiar și în marile metropole, în momentele (tot mai dese în ultima vreme!) când traficul este blocat, nu putem găsi nicio mașină care să ne poarte la destinație și când va trebui să mergem pe jos înfruntând cu mult curaj stihiile vremii neprielnice.

Pe lângă impermeabilitate și respirabilitate, noile geci au și calitatea de a se putea curăța extrem de ușor, așadar, chiar dacă ne murdărim sărind cu voioșie din băltoacă în băltoacă, precum o făceam în copilărie, ba chiar și dacă, în momentul când circulația se va debloca, iar vreun șofer ne va stropi intenționat cu apă amestecată cu noroi.

Va fi suficient ca aceste geci impermeabile de producție nouă să fie șterse cu o lavetă ușor umezită pentru ca, datorită calităților deosebite ale materialelor din care sunt confecționate, să fie din nou strălucitoare, gata de a fi purtate.

O geacă impermeabilă de damă poate să constituie piesa de rezistență dintr-o ținută outdoor care să mai aibă în componență și niște pantaloni impermeabili, precum și niște cizme de cauciuc zglobiu colorate. Mai adăugăm (dacă vrem) la aceste elemente și o umbrelă chic, iar o plimbare memorabilă prin picurii de ploaie deasă poate să se desfășoare fără nicio grijă.

Din fericire, chiar avem de unde alege, deoarece produse de îmbrăcăminte sport de acest gen, provenind de la branduri europene prestigioase, sunt acum și la dispoziția clientelor din România la prețuri extrem de convenabile, așa încât ar fi chiar păcat de a nu ne procura asemenea piese vestimentare frumoase, comode și practice în egală măsură. Iar prețurile nu sunt chiar așa de mari. Căutați pe net și o să vă convingeți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *