Ne apreciem cu adevarat valorile?

Abraham-LincolnNu doar o data mi-a fost dat sa intalnesc persoane nemultumite si revoltate de prezentul pe care il traiau sau pe care inca il mai traiesc datorita propriilor ideologii si mentalitati fiind deranjati de o societate care pare sa nu doreasca a schimba nimic, nederajandu-se in a face un upgrade. Majoritatea din cei pe care i-am intalnit aveau ca principal hobby comoditatea si gandul profund ca nimic nu se poate schimba chiar daca si-ar da silinta si ar incerca sa faca ceva. In timp mass-media a inceput sa arate o fata a unei tari obosite, pline de oameni plictisiti care par sa se multumeasca cu putinul din care tot scade cate una alta, ajungandu-se la o mentalitate de genul „merge si asa”. Lucrul care nu-mi place e acela ca pana acum, multi din cei pe care eu ii consider capabili se gandesc la a parasi tara, alegand destinatii ce par in aparenta sa le asigure oameni mai motivati, mai vrednici si mai capabili in ceea ce priveste initiativele.

Eu cred ca si aici, in Romania oamenii sunt motivati si chiar daca nu toti ci doar o mica majoritate aleg sa si faca ceva in adevaratul sens al cuvantului, ma gandesc ca mentalitatea generala isi va schimba putin traiectoria, in bine gandindu-ma eu. Implicarea si motivarea raman lacune rastalmacite in fel si fel de discutii iar comunicarea dintre oameni pare sa genereze succese prin networking si dorinta de a schimba ceva, iesindu-se astfel din anonimat. Desi nimic nu e imposibil regret ca multi dintre tinerii acestui prezent contemporan nu-si identifica macar 3-4 persoane autohtone care sa-i inspire, gandindu-se adesea ca Romania este o tara lipsita de valori si identitati.

Mie mi-a placut ziua de 1 decembrie pentru ca e singura din an in care mass-media prezinta stiri de o calitate ireprosabila, stiri care prezinta adevarata valoare a Romaniei, inserand persoane capabile, modele demne de urmat aratand si o alta fata a unui popor ce pare a fi deja blamat. Poate ca stim sau nu sa ne apreciem valorile, poate ca le ignoram ori poate ca pur si simplu suntem prea ocupati cu altceva pentru a mai fi atenti in ale repera. Cu toate astea unii aleg sa faca lucruri frumoase, demne de admirat chiar aici, in locurile ce pentru unii par a fi inutile. Pentru cei care inca mai cred ca tanara generatie este una fara viitor, eu cred ca se inseala iar modelele sunt pretutindeni pentru toata lumea. Important e cum stim sa le mediatizam si sa le apreciem pentru a fi motivate sa continue lucrurile incepute.

Sursa foto: http://thumbpress.com/wp-content/uploads/2012/01/Abraham-Lincoln.jpg

4 thoughts on “Ne apreciem cu adevarat valorile?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.