N-ai net, nu existi…

Traim in secolul vitezei, loc in care tehnologia face aproape totul, usurandu-ne cu mult stilul si modul de viata. Comunicarea instanta, e-mail’ul, serviciile social-media, telefonia si multe altele sunt componente esentiale ale acestor ani. Desi copilaria mi-am petrecut-o intr-o maniera simplista, fapt care ma bucura pentru ca am reusit sa gust din plin jocurile copilariei, alea care acuma se vand la CD, pentru play-station, am reusit treptat sa intru in lumea nou aparuta, conectandu-ma la internet, si celelalte facilitati moderne. Desi aud ca devenim din ce in ce mai moderni, uneori vad scene din acelea in care ruralul pare a fi inca departe de realitatea asta 2.0. in care zburam noi, astia multi si cica “moderni”. Cu toate astea, chiar si acesti oameni din zonele mai putin cunoscute, merita si spera in acelasi timp, la sansa aceea care le poate oferi o viata mai buna.

Mi-a fost dat sa ajung astazi intr-unul din copy-centre’urile centrale ale orasului. Un sediu mic dar util ce este situat in fata uneia dintre cele mai prestigioase facultati din tara. Toate bune si frumoase pana aici… in timp ce mi se lista comanda, o fata (absolventa de liceu – proaspata reusita la bac) impreuna cu bunicul si fratele sau, au intrat rugandu-se cu mult patos la cei de acolo sa ii ajute – deoarece acum fara ‘net, nu reusesti mare lucru nici macar cand vine vorba de admiterea la facultate. Cu stupoare am asistat la scena aceasta si desi cu bunavointa cei de acolo au hotarat sa-i ajute, la intrebarea: spune-mi o adresa de e-mail, sau zi-mi numele contului, cei cu pricina au raspuns sincer si onest “nu avem asa ceva…” .Eu continuarea nu o stiu, dar sper ca in cele din urma totul sa se fi terminat cu bine.

Analizand situatia mi-am dat seama ca in ziua de astazi daca n-ai net, nu existi. Potentialul unora si dorinta de afirmare par a fi stopate adesea de mediul social cu mult tehnologizat ce pare sa nu astepte pe nimeni, mediu in care fara e-mail, acces rapid la anumite platforme si de ce nu putin know-how, nu faci mai nimic…

 Sursa FOTO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *