Munca la romani – Ne miscam mai cu talent, va rog!?

Poate ca undeva prin cartile de proza ale marilor autori, romanii erau etichetati ca fiind un popor harnic, muncitor, modest si dornic de performanta. Istoria imi demonstreaza ca trecutul i-a mobilizat mai intens pe oamenii de atunci, unindu-i in realizarea unor fapte marete care au marcat viitorul si destinele multora ce astazi se regasesc din intamplare sau nu pe meleagurile romanesti.

Am tot auzit oameni plangandu-se de calitatea muncii care pare sa fie facuta mai tot timpul “de mantuiala” si daca se poate pe bani cat mai multi. In fiecare zi vad muncitori dezinteresati care par sa numere secundele ce le stau in cale pana la terminarea programului. Toata lumea se plange de faptul ca salariile sunt mici si conditiile de munca precare. Dar oare, nu ne meritam soarta? Valoarea adaugata pe care o aducem serviciilor oferite pare inexistenta, nula si uneori revoltatoare cand niste oameni, par intentionat sa faca lucruri de rea credinta. Munca slow motion este la moda iar un proiect inceput astazi, necesita cel putin 5 amanari, asta doar asa pentru a respecta o traditie bine infiripata care de ani buni pare sa ne faca o imagine din ce in ce mai proasta. 

Sunt revoltat din multe puncte de vedere. Nu sunt old school dar imi permit sa comentez atunci cand orasul meu este modernizat. Asta pentru ca este facut intr-un mod foarte prost iar multe din upgrade-urile efectuate sunt facute praf deja din cauza incapabililor care le-au gandit. Strazi neterminate, canale astupate cu asfalt, zone pietonale nemarcate si cate si mai cate. Dar cel mai tare ma revolta faptul ca o strada centrala a orasului (Iasi) este in lucru de 1 luna si jumatate iar niste muncitori second-hand se chinuie in fiecare zi sa puna pavele, care dupa o saptamana sunt scoase, urmand ca mai apoi sa le adauge la loc. Sa pavezi un trotuar banal intr-un timp atat de lung (iar lucrarile nu s-au terminat) mie mi se pare o bataie de joc.

Nu stiu alte orase cum sunt dar din articole si alte reportaje constat ca romanului nu-i mai place munca si ca pare mai dispus sa isi bata joc de ceea ce face in loc sa se afirme. Si stiu, aici nu sunt de vina doar muncitorii, dar oare coordonatorii si sefii de echipa unde sunt??? Nu-mi imaginez cum poti asfalta cand ploua afara si sa pavezi un drum pornind din ambele sensuri si neterminand nici macar dupa atata vreme.

N-am asteptari si nu mai cred in vorbe. Faptele tind sa nu se confirme niciodata cu vorbele aruncate in vant presei iar nemultumirile sunt din ce in ce mai multe. Spatiile comerciale impanzesc tot orasul, dar oare nu avem nevoie mai mare de o infrastructura pusa la punct? Voi ce credeti?

Sursa FOTO

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.