Multicolor – Festivalul de Muzica si Film in aer liber

MulticolorPrima data mi-a fost dat sa aud de festivalul Multicolor, anul trecut, undeva cam tot in aceeasi perioada a anului. Imi amintesc ca am scris despre eveniment si chiar am si participat in cateva seri, la proiectiile de film oferite in aceasi locatie ca si anul acesta mai exact in Copou, pe Esplanada Casei de Cultura „Mihai Ursachi”. Practic festivalul Multicolor doreste sa promoveze 9 culturi in special, muzica si filmul acestora, prin activitati adresate tuturor oamenilor pasionati de expeditii culturale. Mai mult, festivalul include diverse activitati complementare, cu scopul de a promova cele 9 culturi straine, adresandu-se tuturor persoanelor pasionate de acest gen de experiente culturale.

Eu sunt un pasionat al lung metrajelor bune indiferent de tara din care filmele provin, motiv pentru care in ultima perioada am avut ocazia si curiozitatea de a incerca diverse pelicule din tari luate pur si simplu la intamplare. O surpriza frumoasa mi-au facut-o filmele spaniole, tara care din pacate nu se afla pe lista Multicolor de anul acesta. Cu toate astea Norvegia, Germania, Franta, Marea Britanie, Chile, Italia, Austria, Grecia si, bineinteles, Romania vor oferi mai mult ca sigur adevarate lectii de cultura atat prin proiectiile cinematografice cat si prin activitatile culturale ce se vor desfasura in timpul zilei.

Asa ca in perioada 17 – 25 mai 2013, toti cei care sunt interesati de descoperirea noilor culturi cat si cei in cautarea unei metode de relaxare in aer liber sunt asteptati in Copou, pe Esplanada Casei de Cultura „Mihai Ursachi” in fiecare seara dupa ora 20.00, cand va fi proiectat cate un film al unei tari din cele participante la festival, iar in timpul zilei, pe strada Lapusneanu vor fi difuzate melodii din repertoriul „tarii zilei”.

Alte detalii, precum si programul festivalului pe zile le gasiti pe pagina web a evenimentului http://www.festivalulmulticolor.ro

One thought on “Multicolor – Festivalul de Muzica si Film in aer liber”

Leave a Reply

Your email address will not be published.