La drive test cu Mercedes CITAN

Mercedes Benz CITANTrebuie sa recunosc ca Mercedes a fost, este si va ramane pentru mine, una dintre acele masini care nu fac altceva decat sa-ti ofere absolut tot ce-ti doresti atunci cand o conduci. Si spun asta din cauza faptului ca indiferent de viteza, fie ea mica sau mare, stabilitatea, confortul si personalitatea aparte pe care o emana autovehicolul, te fac sa te bucuri practic de moment, dorindu-ti ca el sa dureze cat mai mult. Si e unul aparte, fiindca masina-ti da tot ce ii ceri, fiind echipata cu tot felul de sisteme venite in sprijinul tau, al soferului. De asta m-am convins si atunci cand am testat Clasa A (octombrie 2012) si acum cand, invitat fiind de echipa Tester – Casa Auto, am avut placerea si onoarea de a conduce (in premiera pentru Iasi) modelul de utilitara Mercedes Benz CITAN.

Vremea nu a tinut prea mult cu mine si nici cu organizatorii. Ploaia matinala siMercedes Benz CITAN cerul mohorat anuntau poate un eveniment monoton la care lumea probabil nu se va inghesui, ca intr-o zi din aceea frumoasa, unde iesitul din casa este o placere. Cu toate acestea interesul oamenilor pentru Mercedes CITAN a fost unul demn de luat in seama, fapt pentru care astazi, 15 aprilie 2013, in parcarea complexului comercial eGros, lumea a venit pentru a face cunostinta si a conduce utilitara care completeaza practic gama Mercedes Benz.

Drive Testul efectuat cu Mercedes CITAN mi-a placut, traseul fiind unul bine cunoscut de mine in care m-am putut bucura de un drum relativ intins, dar si de cateva intersectii, in care masina s-a comportat extraordinar de bine, demonstrandu-si fiabilitatea si confirmandu-si pozitia de masina perfecta pentru transport urban. Un lucru ce m-a atras a fost spatiul si confortul. Pentru o masina de transport Mercedes vina cu un plus in ceea ce priveste confortul soferului si al pasagerului din dreapta, astfel bucurandu-ma cu adevarat de un interior marca Mercedes. Cu toate astea cei mai avizati in domeniul auto mi-au spus ca CITAN este rezultatul unui parteneriat intre cei de la Mercedes si Renaul, model de inspiratie fiind utilitara Kangoo, care la urma urmei seamana extrem de bine cu Mercedes Benz Citan.

Caravana Citan va pleca de la Iasi urmand ca pe data de 17 aprilie sa poposeasca la Cluj-Napoca, in parcarea Polus Centre, fiind ultimul popas din cele 3 locatii pe care Romania le-a avut pentru acest eveniment. Pornita din Slovenia,  Caravana CITAN se va opri pe data de 29 aprilie 2013 in destinatia finala, Lituania. Concluzionez prin a spune sincer, faptul ca masina, desi din gama utilitara, m-a uimit cu consumul inregistrat atat la test drive cat si cu cel din fisa de prezentare (aproximativ 4,7 scos la test si 4,3 recomandarea oficiala), dar si cu spatiul de care dispune, considerand-o practic o masina mai buna chiar decat multe alte marci, prezente zi de zi pe strazile patriei si care nu sunt din gama utilitara.

Mercedes Benz CITAN

2 thoughts on “La drive test cu Mercedes CITAN”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *