Kit de pictura pe numere: cum il folosesti?

Tocmai ai cumparat un kit de pictura pe numere? Esti probabil foarte incantat sa vezi opera finisata, insa cand deschizi pachetul si vezi acea panza alba si toate acele numerotari, te cam descurajezi, nu-i asa? Ei bine, nu ar trebui, pentru ca a folosi kituri pictura pe numere este mai simplu decat crezi.

Primul sfat ar fi sa alegi, daca esti incepator, kituri pictura numere mai simple, cu imagini care nu necesita mixuri de culoare complicate. Daca alegi un kit pictura numere dificil, este posibil ca, in cazul in care nu resuseti sa il faci, sa te simti descurajat si sa nu mai incerci si a doua oara.  

Pasul urmator este sa te organizezi si sa-ti faci un plan de lucru. Este tentant sa pictezi, astfel incat sa finalizezi o sectiune a imaginii la un moment dat, dar acest lucru va necesita sa speli de nenumarate ori  pensulele. Utilizeaza mai degraba o culoare la un moment dat, pentru cele mai mari zone si apoi indreapta-te spre sectiunile mai mici ale acelei culori. 

Incepand cu portinuile cele mai mari, vei fi mai antrenat sa folosesti pensula si vopseaua pana cand vei ajunge in cele mai mici zone, care pot fi destul de dificil de pictat. Pictura pe numere este un exercitiu excelent de control al pensulei. 

A avea controlul pensulei pentru a picta cu precizie este o abilitate cruciala pe care orice artist aspirant trebuie sa o dezvolte. 

Sfaturi pentru pictarea cu succes a numerelor

Pensula furnizata este de obicei una mica, pentru a-ti permite sa pictezi cele mai mici forme. Incepe fie cu cea mai inchisa culoare spre cea mai deschisa sau invers, lasand pana la sfarsit toate segmentele care au o culoare mixta (numar dublu). Motivul pentru care iti recomandam sa incepi sa colorezi de la culori inchise la culori deschise, sau invers, este pentru ca acest lucru te ajuta sa afli cate ceva despre tonurile si cromatica culorilor.

Tine la indemana un borcan cu apa curata pentru spalarea pensulei, precum si o carpa pentru stergerea si uscarea ei. 

Iar ultimul sfat ar fi sa fii rabdator! Rezultatul te va uimi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *