Job in videochat sau cum sa pastrezi mereu bunatatea in suflet

Un om care actioneaza si gandeste lasandu-se condus de prejudecati nu poate fi bun si are mereu o zi ploioasa in suflet. Nimic nu este la fel de daunator, cum este limita pe care ne-o fixam singuri.

Adesea ignoram lucruri deosebit de valoroase, fiindca oamenii din jur ne spun ca nu au importanta. Evident ca gresim si cand discutam depreciativ despre https://www.money-studio.ro/job-videochat.

In momentul in care capatam forta de a scoate din minte una cate una prejudecatile se produce marea eliberare a spiritului.

Un spirit liber are capacitatile magice de a face viata fericita. Oamenii care pot evalua ceea ce este pozitiv in vietile lor, sa nu sufere si sa nu isi nedreptateasca apropiatii dau dovada de multa intelepciune si generozitate si vor fi apreciati pentru optimismul lor.

De ce sa vedem viata in negru si sa contabilizam defectele celor din jur, din moment ce si o ora petrecuta in aer liber reprezinta un cadou divin?
Am avut multi dascali care m-au invatat sa procedez in acest mod si le multumesc pentru felul in care mi-au sculptat vointa si sufletul.

Cunosc persoane care sunt mereu nemultumite, chiar si cand primesc cadouri de ziua lor. De la oamenii dragi mie am invatat ca este foarte important ca s-a gandit cineva la mine, prin urmare si un mesaj sau un telefon este un cadou de pret.

Este un gest foarte urat sa arati ca nu iti place darul oferit. Cand eram la liceu, am intalnit si un cadru didactic care a procedat in acest mod. Iata cum s-au petrecut lucrurile!

Clasa noastra s-a gandit sa ofere tuturor profesorilor o amintire cu ocazia venirii primaverii si am mizat pe daruri traditionale, asa ca am mers la un artizant si am cumparat stergare din bumbac si vase de lut.
Le-am ales cu gust si toti profesorii ne-au laudat, cu o exceptie. Doamna X ne-a spus cu nemultumire:

-Sa nu asteptati sa ma arat incantata! In primul rand, felicitarea este scrisa in limba romana, iar eu predau o limba straina si nu in ultimul rand, casa mea nu se potriveste cu lucrurile alese de voi.

Facusem multe eforturi sa oferim aceste atentii, iar ea si-a aratat pe fata nemultumirea. Multi dintre noi stateam la camin si mergeam acasa la sfarsit de saptamana, dar doamna a spus ca nu ii place si atat!
Anii au trecut si am invatat din aceasta lectie.

Dar bunatatea poate fi demonstrata oricand si oriunde. Imi place sa analizez oamenii din mijloacele de transport in comun si modul in care se uita in alta parte, sa nu ajute batranul care parca urca Everestul, fiindca scarile masinii sunt prea inalte pentru el, ba mai are si bagaje.
Cui ii pasa ca sarmanul om tremura de emotii si este gata sa planga, iar soferul este gata sa plece cu el pe scara. Unui tanar ii vine mai usor sa se echilibreze, dar pentru un batran cu mainile ocupate este deosebit de periculos.

La fel de important este ca batranul acesta care se clatina la orice frana sau curba, sa fie lasat sa stea pe scaun.

“Pai, batranii din metrou sau din autobuz sunt pensionari. Ei nu vin de la munca si nu sunt obositi. Cine ii pune sa plece de acasa?”

Sa gandesti la modul simplist inseamna sa fii gata sa ii condamni pe cei din jurul tau, fara sa dovedesti un strop de empatie!

Batranul acela este posibil sa fi fost la medic sau la farmacie, fiindca nu are pe nimeni pe care sa-l trimita in locul sau. Si lui ii este greu sa incurce pe cei din jur, sa le surprinda privirile rautacioase, sa plece de acasa pe caldura sau pe ger.

Ar fi asa de bine ca oamenii tineri, persoanele in putere sa dovedeasca intelegere si sa acorde intaietate batranilor, femeilor insarcinate sau cu copii in brate si celor foarte bolnavi.

Caracterul unui om este cea mai de pret valoare pe care o poseda.
Nimeni nu se naste format si este esential sa isi doreasca sa innobileze interiorul pe care l-a primit la nastere.

Imi plac oamenii care se opresc, cand vad o masina tamponata si intreaba daca este nevoie de ajutorul lor. Roata viatii este rotunda si asa cum tu treci repede pe langa nenorocirea altuia, maine si el va trece pe langa necazul tau fara sa iti intinda o mana.

Nu am venit intamplator pe lume, ci ca sa lasam amintiri placute si sa o imbogatim cu munca si gandirea noastra. Sa lasam sa plece prejudecatile si sa umplem inima cu empatie si iubire fata de tot ceea ce ne inconjoara! Din fericire, am intalnit suflete alese care prin prezenta lor mi-au daruit linistea si speranta de care aveam nevoie la momentul acela.

Viata curge lin, cand este lasata sa circule liber si in calea ei nu se ridica barajele prejudecatilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *