Intre ieri si azi exista mereu, un se intampla

Uneori ma indoiesc si mi-as dori sa cred ca nu e adevarat, insa oricat de mult as incerca sa ma mint singur, nu pot. Asa ca imi spun mai mereu aceleasi chestii, concluzionand ca “nimic nu e intamplator”. Ce a fost ieri, nu poate fi astazi iar ce e acum, in prezent, nu va mai fi cu siguranta maine pentru ca practic asa e viata, schimbatoare si influentata de deciziile de moment pe care noi le luam. Nu risc sa visez, nu vreau sa ma aventurez pe niste taramuri pe care nu le cunosc, nu le-am vazut niciodata dar care par sa ma cheme cu halucinantele lor tentatii, invitandu-ma parca sa le descopar, asa cum sunt ele in adevarata lor naturalete.

Luam decizii de moment, respectam cu strictete reguli nescrise si ne infruntam curajul sau lasitatea in fiecare moment al vietii. Privim in gol atunci cand lucrurile par sa nu mearga asa cum ne-am dori spunandu-ne adesea “asa a fost sa fie” fara sa ne dam seama ca intre ieri si azi exista mereu o conexiune, un se intampla care nu iarta, nu asteapta si iti ofera ceva nou mereu fie ca vrei sau nu. Daca ai timp sa intelegi, daca ai timp sa asculti si sa te bucuri de ce primesti atunci automat vei darui si tu din putinul pe care il ai si te vei bucura de prezent, uitand trecutul, regretele si frustrarile acumulate gandind prosper si creativ spre viitorul ce asteapta in linii mari schitele amanuntite ale planurilor noastre naive pline de optimism si condimentate uneori cu scepticismul clasic.

Ieri am vrut sa stiu cine esti dar nu am reusit sa aflu. Azi credeam ca stiu totul. Se intampla sa fie o apropiere mai mare decat am crede intre un ieri apus si un azi, in care se intampla acele lucruri ce cu cateva ore in urma erau doar ipoteze nesustinute cu nici un argument bine intemeiat.

Sursa FOTO

7 thoughts on “Intre ieri si azi exista mereu, un se intampla”

  1. Uneori ma gandesc ca timpul trece prea repede, ca suntem prea grabiti, ca poate sunt momente in care ar trebui sa luam anumite decizii dupa ce reflectam indeajuns. Daca ma uit in urma, imi dau seama ca nu am stiut sa ma bucur cu adevarat de anumite lucruri care au aparut atunci,demult. Si ele nu se mai intorc. De fapt, asta vreau sa spun, ca trecutul ramane undeva in umbra, prezentul parca fuge, iar de viitor inca nu stim nimic.

    1. Prezentul fuge mereu insa este bine sa retinem ceva din fiecare clipa pe care o traim. Uneori luam decizii, alteori nu.. Cu siguranta sunt momente in care nu stim sa ne bucuram de ce ni se ofera aruncand in trecut aceste clipe pe care daca le-am fi analizat mai bine am fi constatat ca ar fi putut fi altfel.

  2. Eu cred că ceea ce ne defineşte ca entităţi individuale e tocmai capacitatea de a ne “mula” pe situaţie. Mai ales când acestea pur şi simplu “se întâmplă”.

    1. Probabil, insa uneori mulajul nu iese perfect. Cu toate astea incercam sa ne adaptam fiecarei situatii si fiecarui “se intampla”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *