Inelul de logodna 101

Cel mai bun prieten al miresei

Diamantele vin in toate formele si marimile, taieturile si greutatile in carate. Iata, asadar, un ghid pentru a gasi sau a te familiariza cu inelul de logodna, de la cei patru „C”, la cele mai frumoase setari.

Claritate

Cu 11 clasificari posibile, diferentierea gradului de transparenta a unui diamant este mai simpla decat pare. Practic, totul se reduce la daca sau nu poti vedea defectele sau “incluziunile”. Acestea ar putea fi pete luminoase sau intunecate, fisuri mici si pete de suprafata, cum ar fi zgarieturi sau crestaturi. Prezenta lor determina gradul de claritate al unui diamant: Flawless (FL = fara incluziuni); Internally Flawless (IF = fara incluziuni interne); Very Very Slightly Included (VVS1 and VVS2 = cu incluziuni extrem de putine); Very Slightly Included (VS1 and VS2 = cu incluziuni foarte putine); Slightly Included (SI1 and SI2 = cu incluziuni putine); and Imperfect Included (I1, I2, and I3 = cu imperfectiuni).

O privire mai atenta

Deoarece cele mai multe imperfectiuni sunt microscopice, acestea afecteaza mai mult costul decat aspectul; de exemplu, un diamant FL si o piatra VS2 arata la fel pentru ochiul neinstruit, dar acestea au preturi extrem de diferite. In general, diamantele care se incadreaza undeva intre VVS si SI sunt optiuni bune (foarte putini bijutieri comercializeaza pietre FL si IF, extrem de rare si incredibil de scumpe), in timp ce pietrele din categoria I trebuie evitate.

Taietura

Cauti o scanteie mai mare? Acorda o atentie deosebita taieturii pietrei. Mai mult decat la forma unei pietre finite, se refera la cat de bine un diamant reflecta lumina. De fapt, este cel mai important factor in determinarea infatisarii de ansamblu a unei bijuterii. Astfel, daca taietura este facuta de catre un expert, stralucirea maxima este garantata, in caz contrar un diamant va fi lipsit de luciu.

Ce cuprinde forma?

Formele rotunde, care reprezinta aproximativ 80 la suta din totalul diamantelor vandute in intreaga lume, sunt populare pentru un motiv: au cele mai multe fatete si, prin urmare, stralucesc cel mai intens. De asemenea, o taietura de prim rang poate compensa pentru o piatra mai mica si o claritate sau culoare imperfecte. Asadar, cumpara intotdeauna o piatra mai mica cu o calitate a taieturii mai buna, decat o piatra mare cu o calitate mai slaba a taieturii.

Gaseste-ti stilul

Vrei un inel nunta cu aspect modern minimalist? Alege o setare bezel sau una tensiune. Daca iti place o atmosfera de epoca, opteaza pentru o setare elaborata Art Deco sau un design cu trei pietre, iar daca chiar vrei sa iesi in evidenta, incearca o setare est-vest, care afiseaza diamantul orizontal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *