Inchiriaza Mos Craciun autentic!

Din cer ninge cu atmosfera de sarbatoare. De la curtea imparateasca, de dincolo de nori se preling pana aici colindele. Glasuri ingeresti, versuri care hranesc spiritual prin mesaj, simplitate si frumusetea cea fara prihana si fara cusur: “L-a sfadit mama pe tata/ Florile dalbe/ Ca no reparat covata/ Florile, florile dalbe/ Cand covata s-a lipit/ Florile dalbe./Cuptorul i s-o urnit”se cern lin catre pamant… Stau cu copilul meu cu nasucurile lipite de geam, privind trecatorii cu mainile pline de cumparaturi:

-Ce cadou ai dori sa iti aduca Mosul? Ce cadou doresti sa iti cumpar de Craciun? -As dori sa il pot vedea pe Mos Craciun, tati, dar nu cred ca poti sa mi-l aduci! Si stii de ce vreau sa-l vad? Sa il trimit si la Andrei, ca el nu are tata si pe el nu-l apara nimeni, cand il supara ceilalti copii si la copiii foarte bolnavi, pe care ii ingrijeste mama prin spitale! Da, el o roaga adesea pe mama lui sa ii spuna despre copii si chiar ii stie pe nume si a retinut si bolile lor.

Are 8 ani, dar desface cu maxima pricepere mulajele corpului omenesc si numeste corect fiecare organ in parte si stie unde sunt asezate, fara sa se uite pe ceva.

– Poti tu sa imi aranjezi o intalnire cu Mosul, insista el si mi se umezesc ochii de emotie ca are un suflet atat de ales.

– Dragul meu, asta se face, dar vezi tu ca uneori trebuie sa-l ajutam si noi pe Mos ca nu poate singur sa faca rost de milioane de cadouri sa le duca la toti copiii din lumea asta!

– Uite, imi pun pusculita la bataie si aleg si dintre jucariile mele. Sa mergem maine sa cumparam dulciuri si fructe, sa facem pachetelele, dar sa imi aranjezi o convorbire cu Mosul. Nu este mult de cand am vazut anuntul Inchiriaza Mos Craciun pe site-ul Casaluimoscraciun, dar trebuie sa pun la punct lucrurile bine de tot. Venirea lui Mos Craciun trebuie sa aiba loc la spital, in sala de festivitati sau la saloane, in cazul copiilor foarte grav bolnavi si acolo trebuie sa fie dus si Andrei, mai ales ca micutii nu au boli contagioase, ci anomalii cardiace.

Baietelul nostru ii poate inmana cadourile Mosului pe hol si ii poate sopti dorintele sale, apoi trebuie sa fie de fata sa vada bucuria celor care primesc darurile de la el.

-Atat de mic si iata-l in postura lui Mos Craciun, imi spun cu bucurie! Este bine si este frumos ca si-a insusit lectia generozitatii, ca are ochi pentru cei care au nevoie mai mare decat el si ca nu isi doreste in mod abuziv totul pentru sine!

-Spune-mi, te rog, daca ii dau o mana de ajutor lui Mos Craciun, nu sunt si eu un fel de Mos Craciun mai mic? Asta ma intreaba in timp ce isi pune economiile la bataie, alegand sosete de calitate: -In spital au nevoie de sosete curate, taticule, de cat mai multe perechi, fiindca nu au masina ca noi sa le spele din doua in doua zile. Si portocalele le alege atent, le pipaie, se uita sa nu aiba pete sau sa fie stricate:

-Citricele intaresc imunitatea, dar trebuie sa fie bio, sa am garantia ca nu au fost stropite cu substante nocive! Mai bine bicuiti, ca sunt mai satiosi si sanatosi, decat bomboane. Hai, asa ca este sarbatoare, sa fac o exceptie si sa le cumpar si acadele.

Acadelele sunt favoritele lui. Copilul acesta este atipic in multe privinte. De pilda nu ii place ciocolata, motivand ca este prea dulce, dar este mort dupa jeleurile acrisoare. Si inghetata o vrea din iaurt, cat mai naturala, in schimb isi umple paharul cu decoratiunile comestibile puse la dispozitia clientilor.

Asa a inceput demersul meu de inchiriere a unui Mos Craciun, iar rezultatul a fost magnific. S-au bucurat si mamicile care stateau cu copiii in spitale, fiindca nu mai aveai si bani de cadouri, a fost fericit si Andrei, iar copilul nostru s-a simtit foarte important. La sfarsitul spectacolului au primit daruri si el si Andrei.

Inchiriati un Mos Craciun in scopuri nobile si va veti face provizii de fericire din fericirea pe care o raspanditi in jur! Un Mos Craciun autentic este neobosit in a indeplini dorintele celor dragi, de aceea si eu si tu si copilul si sotia mea suntem un pic din acel Mos Craciun care intra pe horn si lasa darurile sub brad, fara sa fie vazut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *