În culori calde și vii – Amintiri și fotografii

E toamnă, e rece iar ploaia foșnește liniștea unui cartier care până nu de mult era verde și plin de viață. Atmosfera generală te îmbie lin către tot felul de amintiri mai vechi sau mai noi. Pe majoritatea le vezi adesea imortalizate în fel și fel de fotografii, uitate parcă printre rafturile mobilierului greu de lemn.În culori calde și vii - Amintiri și fotografii

Recunosc faptul că nu sunt un expert în această artă plină de culoare, forme și bun gust. Îmi place să fotografiez, să fiu fotografiat și nu în ultimul rând să admir fel și fel de fotografii gata să-ți insufle o mulțime de sentimente. Urmăresc pe rețelele de socializare ultimele tendințe, păreri și opinii ale fotografilor din întreaga lume, iar mai nou îmi place să studiez și să analizez în detaliu diverse tehnici și principii desprinse din ședințe foto. Găsisem recent chiar și un site ce are ca principal domeniu de activitate sedinte foto copii, site pe care am găsit o mulțime de fotografii interesante pe care le-am admirat minute bune.

Eu unul nu am un aparat de fotografiat profesional. De fapt, nici nu am avut unul. Mereu mi-a plăcut să fac fotografii cu camera telefonului ori tableta. Nu mi-am bătut capul foarte mult în acest sens însă îmi place să văd oameni care își transformă propria pasiune într-o activitate ce încântă ochiul și sufletul celor din jur. Unii ajung să o facă chiar foarte bine!

Deși rar, îmi e dat să găsesc albumul cu pozele în care văd o mulțime de copii printre care mă regăsesc și eu. Pe atunci nimic nu mi se părea nefiresc… Deși anii au trecut, amintirile au rămas închegate într-un album ce încă mai păstrează soarele acelor zile colorate ale unei primăveri dintr-un mileniu trecut… Pe spatele câtorva fotografii din album încă mai apare scrijelit cu un creion cenușiu data acelei ședințe foto… martie 99.

În culori vii și calde amintirile par să se păstreze cel mai bine în fotografii. Anii au trecut iar acum ședințele foto arată cu mult altfel față de cele de acum ceva timp. Prețuiește amintirile tale și apelează la profesioniști când vine vorba de o ședință foto, indiferent care ar fi tematica acesteia. Cu siguranță nu vei regreta decizia luată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *