Importanta unei carti de vizita

Mediul de afaceri devine pe zi ce trece din ce in ce mai competitiv, motiv pentru care unele firme pierd aceasta competitie. De ce? Pentru ca nu reusesc sa se adapteze noilor cerinte ale pietei. Marketing-ul reprezinta unul din domeniile pe care se pune foarte mult accent in momentul de fata in afaceri, cartea de vizita fiind unul din cele mai utilizate instrumente de marketing. Chiar daca este un instrument foarte utilizat in mediul de afaceri, exista multe persoane care considera cartea de vizita fiind doar o hartie care contine anumite informatii. Aceasta abordare nu face altceva decat sa faca diferenta intre o firma serioasa si una care nu isi doreste cu tot din-adinsul sa reuseasca in acest mediu atat de dificil. Altfel spus, in cazul in care doresti sa impresionezi din toate punctele de vedere, trebuie sa acorzi o atentie sporita cartii de vizita. Ce inseamna acest lucru? Faptul ca din carti de vizita plastic pe langa  nume si prenume, functia, numarul de telefon, adresa de email, adresa web a firmei, denumirea si sediul firmei, trebuie sa se regaseasca si urmatoarele aspecte:

Pentru ca nu toata lumea a auzit de firma ta sau de strada pe care se afla respectiva firma, este foarte important sa fie inserata pe cartea de vizite o harta cat de cat edificatoare.

Unicitatea reprezinta de cele mai multe ori detaliul care face diferenta. Cum poate fi o carte de vizita unica? Prin inserarea unei fotografii cu persoana ale caror date de contact se afla pe respectiva carte de vizita. Acest mic artificiu are rolul de a impresiona persoana careia ii inmanezi cartea de vizita, lucru care de cele mai multe ori se si intampla.

De obicei toate informatiile care se regasesc pe cartile de vizita sunt imprimate la o tipografie, lucru care le face sa para banale. Un alt mic artificiu prin care poti da o nota de originalitate si unicitate cartii tale de vizita este completarea unor informatii cu pixul, in momentul in care inmanezi respectiva carte de vizita. In felul acesta, il faci pe cel caruia i-ai dat cartea de vizita sa se simta special, din moment ce te-ai obosit sa scrii tu respectivele informatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *